Vogelmuit gezocht

Geplaatst door op 6 april 2012

Vorig jaar mochten we de bijen verwelkomen in de abdij, dit jaar verrijken we ons domein met een heuse kruidentuin. Over de tuin zelf volgt later meer informatie, momenteel wordt nog gewoon hard nagedacht over hoe, wat, waar en wanneer. Pertinente vragen, waarop onze lokale herboristen zich met veel enthousiasme hebben gestort. De voorlopige resultaten mogen er best zijn, maar hier en daar ontbreekt nog een noodzakelijk stuk decor,
zoals daar is,

… een flink uit de kluiten gewassen vogelkooi.

Deze is rechthoekig, heeft een behoorlijke omvang en kan best tegen een stootje. Ze zal worden gebruikt om ‘iets’ in te kweken en krijgt dus een vaste stek in de abdijkruidentuin. Staat nog een oude muit op je zolder, wil je die eigenlijk al lang kwijt hoewel ze nog in behoorlijki goede staat is ; of wil je gewoon een eigentijdse bijdrage leveren aan de sfeer en omkadering  van onze abdij : laat iets weten, geef ons een seintje, reageer op deze blog, mail ons, stuur een foto of tekening – graag met afmetingen erbij – door, en we zullen je heel erg dankbaar zijn !

2 reacties op Vogelmuit gezocht

  • Doreen zegt:

    Bart, maken vele kleintjes ook een groot? We hebben in de tentoonstelling L’Oiseau bleu een viertal mooie vogelkooien in het decor gebruikt. Weliswaar ronde bodem, en blauw geschilderd natuurlijk… maar ze mogen gerust in ander kleurtje. Het zou tof zijn dat ze kunnen hergebruikt worden in een van onze Historische Huizen!

    • bart zegt:

      Met heel veel dank aanvaard ! Voorlopig prijken de twee schitterende blauwe vogelkooien in de Herberg, klaar om later deze week hun ‘geheimzinnige’ inhoud te ontvangen, come and see ?