Vlucht in woorden

Geplaatst door op 13 oktober 2012

ZATERDAG 17 NOVEMBER, 20.00u. In onze buurt vind je creativiteit op alle terreinen, ook dichters vonden een veilige haven onder de toren van Sint-Macharius.  Vorig jaar op erfgoeddag verraste Ed Bruyninckx ons al met een keuze uit eigen werk, voorgedragen in de diepe kelders onder de refter van de abdij, een locatie die we voor dergelijke gelegenheden – maar bij warmer weer dan wel – zeker in het achterhoofd moeten houden. Bruyninckx is een oude rat in het vak. Hij publiceerde voor het eerst in 1969 en waagde zich sindsdien aan kinder- en jeugdliteratuur, reisverhalen, toneelwerken voor kinderen en volwassenen, en uiteraard aan poëzie. Een van zijn gedichten schreef hij voor ons boek ‘De Buren en de Abdij’, wie nieuwsgierig is vindt hier alvast een voorsmaakje. Vanavond legt hij ons zijn onlangs verschenen dichtbundel ‘Vlucht in Woorden’ voor. Collega-schrijver Dave Kastelein omschrijft deze als volgt:

“Wie van het functionele communicatiemiddel dat taal in essentie is zo iets magistraals weet te maken als Ed Bruyninckx kan niet anders dan een magiër genoemd worden. Een tovenaar met woorden, zinnen en betekenissen. Zijn poëzie is als de kus van een moeder, liefdevol, troostend, helend.”

Na een introductie door de enige persoon die hem door en door kent -zijn echtgenote- en een kort autobiografisch verhaal, zal Ed enkele gedichten uit zijn nieuwe bundel brengen. Daarna is er gelegenheid voor een drankje en een praatje.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai
Wanneer: zaterdag 17 november om 20u
Toegang is gratis, de dichtbundel kan ter plaatste worden gekocht

Meer info over de dichter vind je op zijn website

Reacties zijn gesloten.