“Visuele actie” vanwege de Vlaamse energiecoops : samen een windmolen vormen bij de bron van Gent

Geplaatst door op 11 maart 2013

renewable-energyZONDAG 14 APRIL, 14.00u. Wil u het aangename aan het nuttige koppelen? Dan raden we u aan om op 14 april om 14u naar de Sint-Baafsweide in Gent te komen, een van de plekken waar Gent ontstond, vlak bij de samenvloeiing van Schelde en Leie. Daar willen we met de mensen die onze oproep ondertekend hebben – en eventuele anderen – samen een windmolen vormen op het grasveld. Het moet een eenvoudig statement, een verbeelding zijn van hoe wij het energielandschap van de toekomst zien: in handen van vele mensen, hernieuwbaar, klimaatneutraal en zo weinig mogelijk belastend voor het milieu. (zie ook onze oproep op www.energent.be )
Vanuit de hoogte van een vlakbij gelegen gebouw zullen dan van deze “menselijke windmolen” foto’s worden genomen die eventueel door de media kunnen worden verspreid en die wij in ieder geval op de site van EnerGent maar ook die van Ecopower, Volterra en Rescoop kunnen plaatsen.
Eens u ter plekke bent, kunnen geïnteresseerden – na de windmolen – ook een korte rondleiding krijgen in de Sint-Baafsabdij, het oudste gebouw van Gent. Of een drankje drinken in de Herberg Macharius die door de buren van de Gentse Machariuswijk wordt open gehouden.

Wanneer: zondagnamiddag 14 april, 14u
Waar: Gent, Sint-Baafsweide, vlakbij Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, 9000 Gent.
Ligt vijfhonderd meter ten westen (en dus vijf minuten stappen ) van het Dampoortstation

Reacties zijn gesloten.