Verleden Week – Gentse historici in spe bezetten onze wijk

Geplaatst door op 13 maart 2019

Van maandag 1 tot vrijdag 5 april krijgt de wijk Macharius-Heirnis hoog bezoek. Bachelor- en masterstudenten, vergezeld door het kruim van het ZAP en AAP* van de Gentse vakgroep geschiedenis, breken uit de universiteitsgebouwen en strijken neer rond de monumentale Sint-Baafsabdij. Diagonaal over de studiejaren en specialisaties heen gaan ze op  zoek naar de materiële en mentale restanten van het verleden en hun actuele betekenis voor buurt en buren. Het wordt een week voor en door studenten, allemaal historici voor de toekomst.

Het wordt ook een week voor de buurt, voor de buren. We zullen her en der studenten tegen het lijf lopen, niet enkel op straat of  in de abdij, maar ook in de Machariuskerk, het buurtcentrum in het Lousbergsgesticht, de gouverneurswoning, de Horizon en de Herberg Macharius. Zij spreken ons aan, zijn benieuwd naar wat ons bindt aan onze buurt, en nodigen ons uit om kennis en ervaringen te delen.

Maandag gaan onze historici in spe van start met een openingsmoment in de abdij. En vrijdagnamiddag 5 april, 14-16u,  sluiten ze hun allereerste projectweek ooit af met een open-deur moment in de abdijrefter, waar universiteit en wijk kunnen verbroederen en nakaarten over een ongetwijfeld heel intense, boeiende week.

Alle laatste nieuwtjes verneem je via hun facebookpagina en website, voor de publieksevenementen kan je ook op de burenwebsite terecht.

(*) ZAP’ers en AAP’en : courante omgangstaal voor Zelfstandig Academisch Personeel en Assisterend Academisch Personeel

Reacties zijn gesloten.