Verleden Week – Buurtgesprek met Buurtmakers

Geplaatst door op 13 maart 2019

DONDERDAG 4 APRIL, 20.00-22.00u. Macharius en Heirnis staan in Gent bekend om hun unieke bruisende buurtleven waarin solidariteit en burgerparticipatie centraal staan. Het beeld staat in scherp contrast met de arme, verkrotte en sociaal geïsoleerde buurt van de jaren 1970. Vanaf de jaren 1980 experimenteerden stad en buurtbewoners met herwaarderingsinitiatieven om het leven in de buurt te verbeteren.

Studenten van de opleiding geschiedenis strijken tijdens hun Verleden Week (1-5 april) neer in de Sint-Baafsabdij om deze transformatie van Macharius en Heirnis te onderzoeken en de herinneringen van hun ‘makers’ te bevragen. Over welke transitie(s) gaat het? Wat en wie maakt een buurt? Wie en wat wordt vergeten?

Op donderdagavond 4 april nodigen we jullie van harte uit voor een rij buurtgesprekken die we zullen ophangen aan onze bevindingen. We bespreken de actuele gevolgen van de keuzes uit het verleden. Hoe staat de wijk er vandaag voor en welke uitdagingen brengt de toekomst? Aan de tafels zitten bewoners en beleidsmakers, jonge en doorwinterde inwijkelingen, Gentenaars, passanten, gebruikers en liefhebbers van Macharius en Heirnis. En jij?

Meer info vind je op www.verledenweek.ugent.be/buurtmakers-in-gesprek

Kun je niet wachten tot 4 april om je buurtgeschiedenis te vertellen? Contacteer Ella.Huys@ugent.be

Waar: Sint-Machariuskerk, Machariusstraat
Wanneer: donderdagavond 4 april, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.