Verhalen voor de winterslaap … met pannekoeken en chocolademelk

Geplaatst door op 29 september 2013

BvdA 2012 Tihar 013ZONDAG 3 NOVEMBER, 14.00-16.00u. Het is volop herfst, en waar voel je dat beter dan tussen de verweerde stenen van de ruïne van de Sint-Baafsabdij? Vertelsels schieten er op alle plekken als paddenstoelen uit de grond. Binnen en buiten vind je vertellers die je laten proeven van hun pittige, korte verhalen. Er zijn er zoetzure, vette en magere, zalige en af en toe ook giftige! Vergeet de klamme kilte van de herfst, voor één namiddag straalt een hartverwarmende gloed van vertelsels uit alle hoeken van de abdij. Kom je voorraad inslaan, om er tijdens je winterslaap heerlijk over na te dromen. En mocht dat nog niet genoeg zijn: de vertellers zorgen voor warme dekentjes, de Buren voor hete pannenkoeken en chocomelk. Wat wil je nog meer om de herfstvakantie in schoonheid af te sluiten?

Deze verteldag sluit een uitgebreide vertelvijfdaagse van het Landjuweelfestival in en rond de Sint-Baafsabdij en de Herberg af. En niet enkel de kinderen worden tussen woensdag en zondag verwend, ook voor volwassenen staat een avondvertoning op de agenda (31 oktober). Voor meer info klik je hier.

Het fotoalbum van 2011 vind je hier, het album van 2012 hier.

Wanneer: zondag 4 november, 14-16u (doorlopend), de abdij zelf is die dag open van 13-18u
Waar: in de Sint-Baafsabdij, ingang Groene Kerk (Gandastraat)
Gratis, geen reservatie nodig

1 reactie op Verhalen voor de winterslaap … met pannekoeken en chocolademelk

 • Paul Oyen zegt:

  Beste allemaal,
  Het was weer eens een hartverwaaaaaaarmende vertelnamiddag!!!!!!!!
  Dank aan alle luisteraars: pa’s en ma’s, opa’s en oma’s, kinderen in het bijzonder en alle anderen, van harte dank.
  Ook dank aan mijn collega’s buren voor de organisatie: ’s middags de mooi gedekte tafel, het lekkere eten, de pannenkoeken en Co, ok tijd een drankje en een schouderklopje!
  Spijtig voor de afwezigen, we zullen het hen vertellen…
  Paul alias Zeger III, eens burggraaf en tempelier, nu monnik