Verhalen voor de winterslaap … met pannekoeken en chocolademelk

Geplaatst door op 13 september 2014

BvdA 2013 verhalen Pierre 007ZONDAG 26 OKTOBER, 14.00-16.00u. Het is volop herfst, en waar voel je dat beter dan tussen de verweerde stenen van de ruïne van de Sint-Baafsabdij? Vertelsels schieten er op alle plekken als paddenstoelen uit de grond. Binnen en buiten vind je vertellers die je laten proeven van hun pittige, korte verhalen. Er zijn er zoetzure, vette en magere, zalige en af en toe ook giftige! Vergeet de klamme kilte van de herfst, voor één namiddag straalt een hartverwarmende gloed van vertelsels uit alle hoeken van de abdij. Kom je voorraad inslaan, om er tijdens je winterslaap heerlijk over na te dromen. En mocht dat nog niet genoeg zijn: de vertellers zorgen voor warme dekentjes, de Buren voor hete pannenkoeken en chocomelk. Wat wil je nog meer in het begin van een hopelijk mooie herfstvakantie ?

Met deze verteldag start een uitgebreide vertelvijfdaagse van het Landjuweelfestival in en rond de Sint-Baafsabdij en de Herberg. En niet enkel de kinderen worden tussen zaterdag en donderdag verwend, ook voor volwassenen staat een avondvertoning op de agenda (30 oktober), dit jaar gratis aangeboden door de Buren. Voor meer info klik je hier.

Het fotoalbum van 2011 vind je hier, het album van 2012 hier en dat van vorig jaar hier.

Pannekoeken en chocomelk worden – in natura – gesponsord door een Buur van het eerste uur, met name het Hinkelspel, waarvoor uiteraard onze welgemeende dank !

Wanneer: zondag 26 oktober, 14-16u (doorlopend), de abdij zelf is die dag open van 13-18u
Waar: in de Sint-Baafsabdij, ingang Groene Kerk (Gandastraat)
Gratis, geen reservatie nodig

2 reacties op Verhalen voor de winterslaap … met pannekoeken en chocolademelk

 • Paul Oyen zegt:

  Beste Bart
  Ik schrijf mij in voor de open vertelnamiddag met een verhaal “Bavo en Falco”, een verhaal voor kinderen en volwassenen die nog wat kind in zich hebben…
  Bavo is natuurlijk de man die zijn naam gaf aan de abdij.
  Falco is zijn valk.
  Bavo wordt immers voorgesteld met een valk op de hand.
  Met beste groeten
  Paul

 • Michael Descamps zegt:

  Beste,

  Mijn vriendin en ik hebben gisteren ‘per geluk’ kunnen meegenieten van de verhalennamiddag. Een leuk initiatief op een schitterende locatie met mooi weer overgoten, beter kon niet! Of toch, we hebben dan nog afgerond in de mooie Herberg Macharius ;-)!

  Bedankt voor deze mooie organisatie!

  Met vriendelijke groeten,
  Michaël