Variété op zondag – Les Tigresses Rouges

Geplaatst door op 23 mei 2016

Tigresses 2

ZONDAG 5 JUNI, 15.00-16.30u. Tijgerinnen op ons podium, tot nog toe eerder zeldzaam. Met speelpoezen Silke en Karo krijgen we deze namiddag meerstemmig muzikaal cabaret in het Nederlands en het Frans, geïnspireerd op prettig gestoorde Engelstalige jazz/funk en Franstalig chanson. Deze ietwat onhandige femmes fatales gunnen je vandaag een blik op hun kleine kantjes. Zelftypering van de bovenste plank:

In deze wereld strijden ze dagelijks met het vrijgezellenbestaan: hun strijdlustige kant.
In deze wereld zwaaien katachtige vrouwen de plak: hun dominante kant.
In deze wereld is niets zwart-wit, maar eerder dierenprint-rood: hun passionele kant.
We zijn aanspreekbaar, maar benader ons best langzaam met een lekker brokje én stevige handschoenen.
Beschouw dit alvast als de eerste van de wijze lessen van de Tigressen.
Een totaalspektakel dat herkenbaar zal zijn voor elke vrouw (en elke man die het aandurft).

Hoe kon het zover komen ?

Tigresses 3

Beide dames deelden ooit een bescheiden stulpje in de Tijgerstraat, waar ze hun gemeenschappelijke passie voor muziek en rode lokken ontdekten. Na een testcircuit in de eigen huiskamer en gedwongen door toenemende klachten van medehuisgenoten die last kregen van oorwurmen, trokken ze, gelukkig voor ons met hun muziek, de wijde wereld in. Ze speelden in Theater Diligentia (Den Haag), Theater Bellevue (Amsterdam), Theater Schiller (Utrecht), op MNM (Brussel), in Trefpunt, op het Laurentplein tijdens de Gentse Feesten, in Monk (Brussel), in Het Depot (Leuven) en in menige huiskamer. Hun originele, humoristische en gewaagde composities, om het met de woorden van de vakjury te zeggen, werden op 15 maart 2015 beloond met de “Prix de la Créativité” op het Concours de la Chanson Française in Den Haag. In november 2015 stootten ze door tot de laatste 15 kandidaten van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Op 16 april 2016 werden ze nogmaals in de bloemetjes gezet en wonnen ze de juryprijs van het Utrechts Kleinkunstfestival.

Sinds mei 2015 worden ze op grote podia bijgestaan door percussioniste Leen, die met de klanken van haar cajon en tamboerijn het geheel nog voller maakt. In februari 2016 werd hun eerste EP opgenomen en dit betekende meteen ook de verwelkoming van Bieke op basgitaar.

Voila, meer moet dat niet zijn. Duidelijk genoeg me dunkt ! Kom en laat u verleiden in onze Herberg …

Wanneer: zondag 5 juni, 15u
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.