Vandaag in de bus : nieuwsbrief # 100 !

Geplaatst door op 4 juni 2016

Groepsfoto 2015-520

“Jiaozi, klinkt dat Chinees voor jou? Dat is het ook! Jiaozi (饺子) of dumplings zijn ../..” Zo ging honderd afleveringen terug onze nieuwsbrief #1 van start. “Delicieuze dumplings! Een portie China op je bord” kondigde op 26 mei 2012 een van de eerste Herbergactiviteiten aan. De tweede aankondiging, een optreden van Canticos de la Esposa op 27 mei knoopte nieuwsbrief en Burenwebsite aan elkaar, en sindsdien ploegen we met veel enthousiasme verder. Via de nieuwsbrief brachten we jullie sindsdien een duizendtal aankondigingen en nieuwtjes, over leven en welbevinden, genieten en verwondering op de Sint-Baafssite.

En dat schikken we nu gewoon verder te zetten. Zonder veel gedoe, enkel met heel veel dankbaarheid. Voor de mogelijkheid die ons werd geboden om dit project uit te bouwen, dank aan de stad Gent met Historische Huizen Gent als onze trouwe partner. Maar bovenal dank aan de meer dan tweehonderd vrijwilligers die de voorbije jaren de Buren hebben recht gehouden en groot gemaakt, die een uniek buurtparticipatieproject hebben gerealiseerd en in de voorbije vier jaar 85.000 bezoekers hebben opgevangen

En dat mag gevierd worden. Maar even geduld. De start van de Herberg Macharius viel samen met onze vijfde verjaardag, die we samen met de burgemeester en een massa sympathisanten uitbundig vierden. En volgend jaar willen we met minstens een even groot feest onze tiende verjaardag vieren. En jullie zijn bij deze allemaal alvast uitgenodigd !

Met vriendelijke groet,
de Buren van de Abdij

Reacties zijn gesloten.