Van Linux tot Ubuntu, sessie 2

Geplaatst door op 13 september 2013

linuxZATERDAG 5 OKTOBER, 10.00-13.00u. Vorige week maakten we kennis met de pinguïns van Linux en Ubuntu, twee intussen vertrouwde termen in het Herberg-milieu. Robert startte vorige week als volgt:

“Twintig jaar geleden was het nog ‘normaal’: een huiskamer zonder computer… Vandaag echter is er in zo goed als elke woning wel een pc (of twee?) te vinden. De computerbusiness blijkt een bijzonder winstgevende activiteit te zijn geworden (kijk maar naar de gigantische winsten bij Microsoft en Apple), en toch blijkt de levensduur van toestellen steeds korter te worden.
Maar wist je dat er ook goede én veilige systemen bestaan die een pak goedkoper zijn?
En wist je dat je (oude) PC ook zonder een dure Windows kan blijven werken?
Heb je ooit gehoord van Linux? of Ubuntu?
Erger jij je ook soms aan de extra kosten voor een nieuw office-pakket of een duur anti-virusprogramma?
Je bent niet de enige: miljoenen mensen gebruiken reeds jaar en dag voor al hun dagelijkse computer toepassingen een gebruiksvriendelijk, gratis en veilig besturingssysteem.”

Op 28 september kregen we een introductie over Linux en Ubuntu en maakten we kennis met de kracht en eenvoud van deze besturingssystemen. Vandaag een tweede sessie: gelegenheid tot vragen en een demo; wie wenst kan een eigen (gratis!) kopie van het besturingssysteem maken of hulp krijgen bij de installatie op eigen PC

Wanneer: zaterdagvoormiddag 5 oktober, 10-13u
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Deelname is gratis

Reacties zijn gesloten.