Vader en zoon Peumans op de sofa van herberg Macharius: Nationalisme en verbinding in tijden van cholera

Geplaatst door op 13 januari 2020

DONDERDAG 6 FEBRUARI, 20:00

Jan Peumans (N-VA), acht jaar lang de door velen gewaardeerde voorzitter van het Vlaams Parlement, stapte in 2019 uit de actieve politiek. Hij was de minste partijpolitieke van alle N-VA-ers die van tijd tot tijd ook afstand nam van partijstandpunten. “Een partij mag er zo maar één hebben,” verklaarde Bart De Wever, met een knipoog.

Zijn zoon Wim Peumans, antropoloog en zelf lid van Groen, schreef het boek ‘Een zachte anarchist’ over zijn vader. De Buren van de Abdij nodigden beide heren uit: ze belichamen twee politieke stromingen die, internationaal, gezien de wind in de zeilen hebben.

John Vandaele praat met Jan en Wim Peumans over het schrijven van een boek, en wat eruit te leren valt (bijvoorbeeld hoe een mens getekend wordt door het verleden en hoe het leven onvoorspelbaar is). Over politiek en waar dat moet over gaan. Over identiteit en globalisering en hoe die twee elkaar lijken op te roepen. Over nationalisme anno 2020 en hoe dat te verzoenen is met de noodzaak van internationale samenwerking. Over de rol van politieke partijen in het tot stand brengen of bemoeilijken van verbinding, over de aard en de toon van de menselijke communicatie in tijden van sociale media…en zoveel meer.

Organisatie: Buren van de Abdij

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: donderdag 6 februari, 20:00
Toegang is gratis

Reacties zijn gesloten.