Urban Silence

Geplaatst door op 14 april 2013

Urban silenceZONDAG 12 MEI, 15.00-20.00u. Vandaag zijn we gastheer voor een boeiend evenement dat onder de vleugels van het Project Macharius werd uitgewerkt. Een groep van 19 studenten interieurarchitectuur aan de Hogeschool Sint-Lucas Gent heeft dit trimester in de Sint-Baafsabdij en de Machariuskerk gewerkt rond het thema “Urban Silence”, het contrast tussen de stedelijke context en de stilte. Gedurende enkele maanden kwamen zij wekelijks samen in de kerk, de abdij en de herberg Macharius, waar zij hun concept en hun ontwerp lieten groeien. Het ritueel van de stilte was daarbij niet hun einddoel, maar hun vertrekpunt.
Deze zondag stellen ze in de ruïnes van de kloostertuin hun ontwerp dat de stilte hoorbaar, tastbaar en voelbaar maakt, voor en nodigen ze iedereen graag uit om naar de stilte te komen luisteren.
Simon, Hanne, Karo, Lieselot, Evelien, Lina, Tamara, Isabelle, Nina, Heleen, Pleuntje, Sophie, Maarten, Gelien, Louise, Emma, Jan, Ryan, Line en Geert zullen jullie graag welkom heten, samen met buur en drijvende kracht achter Project Macharius Arnold De Vylder.

Het boventonenkoor Cantavita luistert de performance op met een kort concert dat tweemaal wordt uitgevoerd. Je kan “Boventonen en Stilte”  van 17u15 tot 17u30 in de Machariuskerk beluisteren en van 18u tot 18u15 in het scriptorium van de abdij.

Waar: binnentuin van de Sint-Baafsbadij
Wanneer: zondag 12 mei, 15u-20u, ook op maandag 13 en dinsdag 14 mei van 17 tot 20u te bezoeken
De voorstelling is uiteraard gratis,

het project zelf wordt gefinancierd met sponsorgeld en vrije giften, wie interesse heeft kan contact nemen via info.urbansilence@gmail.com,
wie al een eerste blik op het project wil werpen kan hier terecht

Reacties zijn gesloten.