Update 30/04/2020 – Buren van de Abdij & Herberg Macharius in coronatijden

Geplaatst door op 30 april 2020

Het is stil in de Sint-Baafsabdij en Herberg Macharius… De coronacrisis zorgt ervoor dat we onze activiteiten hebben moeten stilleggen… of toch niet helemaal! Momenteel zijn we een aantal online initiatieven gestart op Facebook, en zijn we een actie begonnen om mondmaskers te maken… Ook hebben we op vraag van Kunstoverleg Gent een filmpje gemaakt rond Macharius, de ‘pestheilige’… je leest er alles over op onze website en in deze nieuwsbrief.

Naar aanleiding van de richtlijnen en de prognoses van de overheid zijn alle activiteiten in Herberg Macharius tot einde juni uitgesteld. We leven in de hoop dat we misschien, en onder strikte voorwaarden, in de loop van de zomer ons heerlijke buitenterras kunnen openstellen… maar dat is voorlopig nog koffiedik kijken.

Wat betreft onze activiteiten in de Sint-Baafsabdij wachten we af. Zodra er een mogelijkheid is dat musea weer stapsgewijs hun deuren mogen openen, dan zou het kunnen dat we deze zomer ons onthaal in de abdij weer terug kunnen starten. Uiteraard in samenspraak met Historische Huizen Gent, de eigenaar en uitbater van de Sint-Baafsabdij.

De beste manier om op de hoogte te blijven van onze initiatieven is door ons te volgen op onze Facebookpagina’s van Buren van de Abdij en Herberg Macharius.

Voor nu blijven we iedereen COURAGE toewensen in deze bizarre tijden… we kijken, samen met jullie uit naar het licht aan het einde van de tunnel… Hopelijk tot snel!

Reacties zijn gesloten.