Uit de oude doos – terug naar Midzomernacht 2011

Geplaatst door op 23 augustus 2015

affiche_midzomer_2011ZONDAG 6 SEPTEMBER, 15.00-16.30u. Misschien nooit gedacht, maar er bestaat wel degelijk een volledige concertfilm, opgenomen in de abdij ter gelegenheid van het Midzomernachtconcert van 24 juni 2011. Jos noemde dit concert achteraf ‘magisch’, en dat was het ook. Nog even de aankondiging, en uit nostalgische overwegingen de typische burenaffiche, naar goede gewoonte ontworpen door huisartiest Henk Mol:

“De seizoenen, het keren van het licht in dit geval, is iets dat we allemaal delen, hoe divers onze samenleving ondertussen ook is. De gewijde stilte en de verfijnde akoestiek van de abdijrefter vormen een perfect koppel om de langste dag van het jaar samen te vieren. We deden dit tot nog toe telkens met muziek. En we stelden vast dat muzikanten en publiek telkens opnieuw werden bedwelmd door de “ambiance” die dit Stonehenge van Gent oproept.

Dit jaar staat Koen De Cauter op het podium, én hij brengt goed volk mee. Naast zijn zonen Myrrdin, Dajo en Waso zijn er als gastmuzikanten de nu al legendarische Tcha Limberger en trompettist Jan De Coninck.”

Om 15u gaan de gordijnen dicht, en dan is het tijd om eventjes opnieuw ten volle na te genieten.

Voor de captatie en schitterende montage zijn we Franky De Keuninck heel dankbaar !

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 6 september, 15u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.