Tweede leven voor de Herberg: een oproep!

Geplaatst door op 7 oktober 2012

ZATERDAG 13 OKTOBER, 15.00-18.00u. De kogel is door de ‘abdij’, de Herberg krijgt een vervolg. Na overleg met de vele vrijwilligers die gedurende de zomermaanden de Herberg Macharius mogelijk maakten en met de enthousiaste steun van de Historische Huizen Gent en het stadsbestuur, kunnen we trots ons nieuwe project voorstellen. Het wordt een iets bescheidener operatie dan voorheen, maar aan de formule wijzigt eigenlijk niets. We willen buurtbewoners samenbrengen en tezelfdertijd gastvrij zijn voor al wie geïnteresseerd is in wat we denken en doen, we willen activiteiten aanbieden waarin iedereen zich kan terugvinden, van miniconcertjes en poëziemomenten over voordrachten en debatten tot knutselnamiddagen en fricandonwedstrijden.  En net zoals onze twee fantastische zomerherbergiers Jos en Henk al deden in april, doen we opnieuw een oproep, want Herberg Macharius kan alleen een succes blijven met de hulp van velen! Daarom, een zitdag, net vóór de verkiezingen. Heb je ideeën voor activiteiten, wil je meewerken of ben je alleen nieuwsgierig? Kom langs in de Herberg – voor wie nog nieuw zou zijn, in het mooie witte Poortgebouw aan de Voorhoutkaai – en vertel ons hoe jij van die herberg een bruisende plaats zou maken. Je bent uiteraard ook welkom om die namiddag de draad gewoon terug op te pikken en bij een glas of kopje thee te komen bijpraten.

Het spreekt voor zich dat we jullie via website en nieuwsbrief op de hoogte zullen blijven houden van het reilen en zeilen van de Herberg. We kunnen alvast verklappen dat we vanaf 14 oktober elke vrijdagavond van 16u tot 1u en elke zondagnamiddag van 13u tot 18u open zullen zijn. Op zaterdagavond kan je bij ons terecht  indien er een activiteit plaats vindt, hou hiervoor de kalender in de gaten.

Wanneer: zaterdag 13 oktober, 15-18u
Waar: Herberg Macharius, in het Poortgebouw aan de Voorhoutkaai
Iedereen, van ganser harte, heel erg welkom !

4 reacties op Tweede leven voor de Herberg: een oproep!

 • Beste, Manoir du Swing kan in jullie nieuwe programma een avond / namiddag live muziek brengen (swingjazz, vooral doch niet uitsluitend jaren 1920-30-40). Laat gerust iets weten op jan.vanpoucke@telenet.be, of op 0495551558.
  Beste groeten,
  Jan Vanpoucke – 0495551558 – http://www.manoirduswing.tk

 • Hilde Lefever zegt:

  Beste Buren,
  Wegens gezondheidsproblemen ben ik al een hele tijd weg van jullie.
  Met stijgende verbazing volgde ik vanop afstand jullie prachtige initiatieven. ‘Herberg Macharius’, dat is nu echt een antwoord op de huidige individualiteit, initiatieven die verbondenheid bevorderen. PROFICIAT!!!
  Met enige schroom zeg ik,
  Tot Ziens in de Herberg,
  Hilde Lefever

 • Philip zegt:

  Zaterdag werk ik maar ik heb nog energie te over om in de toekomst af en toe de handen uit de mouwen te steken! Zondag spring ik zeker binnen om de sfeer nog eens op te snuiven en mij te laten bedelven onder kilometers breiwerk.

 • veerle vanfraechem zegt:

  Beste buren,
  Herberg Macharius was een schitterend project en ik heb als bescheiden vrijwilliger enorm genoten van dit initiatief. Het enthousiasme van de ploeg, het warme onthaal en de gemoedelijk sfeer zonder poespas waren uniek. Ik ben blij dat er een voortzetting komt van de activiteiten en wil graag verder meewerken in de vrijwilligersploeg. ik kijk uit om iedereen terug te zien.
  Veerle