Trouveurs

Geplaatst door op 25 november 2019

VRIJDAG 10 JANUARI, 20:00

Het eerste concert van 2020! We starten dit jaar met een heerlijk Americana optreden van het Brussels/Canadese duo ‘Trouveurs’.

Trouveurs zijn een americana-duo uit Brussel. Als hedendaagse troubadours brengen Benjamin Steegen (zang, gitaar) en Jeff Cardey (gitaar, mandoline) de meest ontroerende en melancholische songs van hun favoriete singer-songwriters, die niet toevallig vaak uit Texas komen. Liefhebbers van pakweg Townes Van Zandt en Guy Clark worden op hun wenken bediend.

Bluegrassliefhebbers kennen Benjamin Steegen (1975) als stichtend lid van de Belgische band Sons of Navarone, waar hij zich liet opmerken als een veelzijdig vocalist. Vanaf 2011 keert hij terug naar zijn eerste muzikale liefde: Amerikaanse folk en singer-songwriters die bij ons (relatief) onbekend zijn.

Jeff Cardey (1974) is een Canadese mandoline- en gitaarvirtuoos die door de liefde in Brussel belandde. Hij studeerde klassieke gitaar aan de University of Toronto, maar is thuis in allerlei genres, van jazz en fusion tot old-time en bluegrass. Tegenwoordig is hij actief in drie bands (Rawhide, Tennessee Studs en Louvat Bros), waarmee hij heeft opgetreden in heel Europa, de USA, en zelfs India.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 10 januari, 20u
Toegang is gratis

Reacties zijn gesloten.