Trio Pletenitsa – Bulgaarse stemmen op Goede Vrijdag

Geplaatst door op 10 maart 2015

velikov 02VRIJDAG 3 APRIL, 20.00-21.30u. Het Bulgaarse trio “Pletenitsa” bestaat uit drie bijzondere vrouwen – Galina , Silvana en Gergana Velikov. Drie opmerkelijke stemmen, drie stemmen die zich door elkaar vlechten die een aangrijpende interpretatie van liederen uit Bulgarije en de Balkan brengen. Ze worden begeleid door Krasimir Velikov op kaval, de Bulgaarse herdersfluit. Deze muzikale familie heeft een lange professionele ervaring op het podium. Galina en Krasimir werkten allebei als solisten bij het befaamde folklore ensemble “Dobrudja” in de stad Dobrich.
Hun tweelingdochters Silvana en Gergana staan op de muzikale planken sinds hun 4e levensjaar. Hun ervaring op verschillende podia is niet minder dan die van hun ouders. Ze hebben in Bulgarije samengewerkt met de populairste groepen zoals Lot Lorien, Akaga, duo SiS… en met bekende muzikanten als Milcho Leviev, Teodosi Spasov en in België met  Piet Van den Heuvel, Wouter Vandenabeele, Mustafa Avsar….
Trio “Pletenitsa” ging ook niet onopgemerkt voorbij aan de Buren Van de Abdij. Hun optreden tijdens het Midzomernachtconcert verleden jaar was een verrassing en een groot succes.
Deze avond maak je kennis met de mystieke muziek van Bulgarije gezongen door de drie fantastische stemmen van het trio “Pletenitsa” of misschien, waarom niet, zien we de hergeboorte van “Le Mystère des Voix Bulgares“ in een trio op Gentse bodem.

velikov 03

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 3 april, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.