TRACK THIS DOWN: wulder loate nie onder onsch duive schiete!

Geplaatst door op 16 mei 2012

De eerste zondag van een nieuw evenement is altijd wat rondlopen met vlinders in de buik. Komt er volk, zal het van goede komaf zijn en zal het volk tevree huiswaards keren? Niet dat we in de Machariuswijk aan ons proefstuk toe zijn. Het is immers geen toeval dat De Beloften hier half september alle katers, kittens en kwelduivels van ons genootschap met trots toezingen. Maar de première van een Europeesche hymne op eigen bodem, da’s toch andere koek.

Voor diegene die afgelopen zondag aan de Herberg met verstomming toekeken en meezongen: er is inderdaad geschiedenis geschreven.
Want de boodschap van de Europeesche hymne heeft intussen het Rabot bereikt. Wij in onze wijk doen dat met een raket. Akkoord, de lancering verliep niet vlekkeloos, maar iets laten haperen is ook de onderliggende gedachte van onze raket. De Europeesche hymne is dan ook niet zomaar een losse flodder, de hymne verspreidt zich razendsnel in alle Gentse wijken en bereikt momenteel as we speak de voorwijken van het miljoenenkwartier. Track that down, folks.

En dat brengt ons bij de volgende oproep aan alle Machariussen. Kijk de volgende week naar boven wanneer u door de wijk wandelt of fietst. Want het geluk komt deze keer uit de hemel vallen. Voor ongelovigen onder u: vreest niet. Lady Gaga en Olivia zijn verloren gevlogen en cirkelen al dagen boven onze wijk. Ze zien eruit als duiven, maar laat u vooral niets wijs maken. De beestjes zijn het noorden kwijt en zoeken een nieuwe thuis. De namen van deze schattige huisdiertjes staan keurig op een groot pancart naast de herberg. Roep hem of haar bij naam, zing d’Europeesche hymne en haal een halve kilo mais in huis. Maar toch, één duif kan voor mij voor één keer in de pot. De blauwwitte bosduif Boussouffa was ooit de Gentse voetbaltrots en vloog op een warme zomeravond als een dief naar Brussel. Dat net uitgerekend dat  paarswitte en intussen Russissche vliegebeest nu weer boven onze wijk komt fladderen is erover. Daarom: kies voor Bessy. Het schatje heeft Westvlaamse roots, geen goed nieuws voor de NGA, maar wij vertolkers van d’Europeesche hymne steken de hand ook naar West-Vlaanderen uit.

Maar nu, beste Machariussers, graag even ernstig. Elke ochtend, wanneer de kerkklokken negen maal slaan verschijnt hij. Eerst nog als een roodzwarte stip in de verte. Dan kloek stappend met een pakken beladen rode fiets nadert hij steeds dichter. En dan is hij er. Brievenbus opengeklapt en volgestouwd met verhalen van verre reizen aan de andere kant van onze wijk. En nu wil de Gentse post-CEO onze held een nieuwe wijkroute aanduiden. Daarom, vrienden, onze facteur-de-luxe, Christophe, moet blijven. En daar maken we meer dan een punt van. Machariusser Dirk organiseert deze vrijdagavond om acht uur in de Herberg een gezamelijke brainstorm. Laat uw stem nu al op horen op facebook ‘Red onze facteur’. Wij laten onze held immers niet zomaar vertrekken. Wij strijden met d’Europeesche hymne, geheven vuist en roepen nu al luidkeels: “Wulder loaten nie onder onze duive schiete!”. Oh ja, wanneer u bij valavond die paarswitte bosduif opmerkt, laat het me weten en bel meteen 09 240 76 50.

Uw Macharius kapoen

2 reacties op TRACK THIS DOWN: wulder loate nie onder onsch duive schiete!

  • Brigitte zegt:

    Leuk geschreven.. Maar waar vind je nu die duivenposters ook alweer? En ik draag alvast een steentje bij om onze George clooney te redden.

    • Henk zegt:

      Ha Brigitte, de herbergiers zullen nog eens een postduif naar het S.M.A.K. sturen om te zien of er nog duivenposters zijn…