Tiende grote paaseierraap … en eerste abdijdag van ons tiende seizoen

Geplaatst door op 28 maart 2017

ZONDAG 16 APRIL , 9u15-10u. Naar jaarlijkse traditie openen we het nieuwe abdijseizoen met een paaseierenraap in de binnentuin. Om 9u15 laten we de kinderen ‘los’ in de abdij. Iedereen vult zijn mandje en na een eerlijke herverdeling aan de poort, solidariteit begint immers ‘in de wieg’, kan iedereen zijn buikje vullen. Voor mama’s en papa’s, grotere zussen en broers, oma’s en opa’s, ooms en tantes, of buurtbewoners die tijdig uit bed zijn tout court, is er koffie, en vooral, samen genieten van enthousiaste kinderen en – hopelijk – een vroege lentezon.
Dit jaar verwelkomen we in het bijzonder de kinderen van de vzw Uilenspel, een prachtig vrijwilligersinitiatief dat voor huistaakbegeleiding zorgt in de hele stad, en dus ook in onze buurt. Kortom, een project dat heel zwaar inzet op gelijke kansen, iets waarvoor we enkel dankbaar mogen zijn, en waarvoor we graag gastheer willen zijn. Wie meer info wenst over het Uilenspel, klik gewoon hier.
In de namiddag is de abdij terug open, voor jong en iets minder jong. De Buren staan vanaf 13u in voor de hartelijke ontvangst van onze eerste bezoekers van 2017. De Herberg Macharius volgt ons abdijseizoen op de voet en zal het hele seizoen door op zondagnamiddag open zijn. Wij kijken alvast uit naar het nieuwe jaar dat zoveel beloften inhoudt, en hopen dat samen met al onze sympathisanten en bezoekers te mogen ontdekken.

Waar: Sint-Baafsabdij, we wachten samen in de Groene Kerk (ingang via Coyendanspark) op het luiden van de klokken
Wanneer: Pasen, zondag 16 april, 9u15
Deelname is zoals steeds gratis

1 reactie op Tiende grote paaseierraap … en eerste abdijdag van ons tiende seizoen