Tegenlicht Meet Up 9000

Geplaatst door op 26 september 2017

DINSDAG 10 OKTOBER, 19.30u In het najaar van 2017 steken Buren van de Abdij, het Masereelfonds en ACV Oost-Vlaanderen in samenwerking met Timelab en de VPRO de koppen bij elkaar en organiseren een reeks filmavonden met debat: Tegenlicht Meet Up. Elke 2de dinsdag van de maand gaan we in gesprek met elkaar, wisselen we van gedachten over het thema van de aflevering.

Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht, uitgegeven door VPRO.

Tegenlicht Meet Up is een formule die in Nederland al in meer dan 25 steden plaats vindt. Soms eenmalig, maar meestal op regelmatige basis, spannen burgers er zich op vrijwillige basis in om de onderwerpen die in VPRO Tegenlicht aan bod komen naar lokaal niveau te vertalen. Het programma wordt samengesteld door de deelnemers. Er is een bar, fijne mensen en uitermate boeiende onderwerpen.

Caroline Van Peteghem, communicatiemedewerkster bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen en gemeenteraadslid voor Groen in Gent, kiest ‘Italiaanse Lente’ over de bijzondere burgemeester van Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië, waar heel wat vluchtelingen die de Middellandse zee oversteken terechtkomen.

Meer info over VPRO Tegenlicht en Meet Up? Surf zeker eens naar vpro – Tegenlicht

Een samenwerking van: Buren van de Abdij, Masereelfonds Gent-Zuid, ACV Oost-Vlaanderen en Timelab

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: Dinsdag 10 oktober, 19u30
Toegang, naar goede gewoonte, geheel en al gratis, iedereen van harte welkom

Reacties zijn gesloten.