Tegenlicht Meet Up 9000 – ‘Ons Gemeengoed’ met Tine de Moor

Geplaatst door op 19 maart 2018

DINSDAG 3 APRIL, 20.00u. Ook in 2018 steken Buren van de Abdij, het Masereelfonds en ACV Oost-Vlaanderen in samenwerking met Timelab en de VPRO de koppen bij elkaar en organiseren een reeks filmavonden met debat: Tegenlicht Meet Up 9000. Elke 2de dinsdag van de maand gaan we in gesprek met elkaar, wisselen we van gedachten over het thema van de aflevering.

Deze Tegenlicht Meet Up 9000 is Tine De Moor onze wildcard gast, hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. We kijken samen naar de documentaire “Ons Gemeengoed”. Tine De Moor is Gentse en werkt al vele jaren op het thema van de commons. Ze schreef er meerdere boeken over en ze brengt het verhaal van de oude en nieuwe commons in deze Tegenlichtreportage.
Welke rol kunnen burgercollectieven spelen bij het oplossen van de problemen van deze tijd? Deze vraag dringt zich op nu de overheid zich terugtrekt en de private sector die taken maar deels overneemt. Kom te weten hoe burgercollectieven in dit gat springen en zelf de verantwoordelijkheid nemen bij arbeidsongeschiktheid, in de ouderenzorg en alternatieve energievoorziening.

Klik hier voor het facebookevenement.

Wanneer: dinsdag 3 april, 20u
Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.