Tarifa (docu) met optreden Steve Shorrock

Geplaatst door op 15 februari 2013

steve_shorrock004ZATERDAG 30 MAART, 20.00-22.00u. Tarifa vertelt het verhaal van Indy, een jongen van 15 die al maanden op dool is. Samen met zijn begeleider Jos Van Herreweghe, een man van 50 die graag onderweg is en gelooft dat onthemende projecten heilzaam kunnen zijn voor mensen, begint Indy in het najaar van 2011 aan een fietstocht van Brussel naar het Zuid-Spaanse Tarifa, in totaal ongeveer 3000 km. Onderweg ontmoeten beiden inspirerende mensen en plekken.
Van bij de aanvang was het de bedoeling om de reis en het proces van Indy te verbeelden, én om de ontmoetingen te portretteren. Dat vereiste een specifieke aanpak. Het fysieke aspect van de tocht bleef een belangrijke uitdaging, maar tegelijk werd er voldoende tijd voorzien voor het reportagewerk. Bijzonder is ook dat noch Indy noch Jos ooit een camera hadden bediend, laat staan dat ze al gemonteerd hadden. De sociaal-artistieke organisatie Victoria Deluxe zorgde voor de technische en logistieke ondersteuning van de documentaire.

De filmvoorstelling krijgt een muzikale afsluiter met Steve Shorrock, begenadigd singer songwriter en enthousiaste instructeur tijdens de montage van Tarifa.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: paaszaterdag 30 maart, vanaf 20u
Toegang gratis

Tarifa

1 reactie op Tarifa (docu) met optreden Steve Shorrock

  • Joke (jocelyne) Frenay zegt:

    spijtig zal er niet bij kunnen zijn! ’t paasweekend, kan het niet op andere tijdstip? Of wordt het nog elders vertoont?