Taalcafé

Geplaatst door op 23 augustus 2015

Taalcafé bisWOENSDAG 30 SEPTEMBER, 18.30-22.30u. Welkom in Taalcafé Macharius, een maandelijkse en internationale ruilmarkt, waar je talen kunt oefenen en begeleiden. Blaas er het stof van je talen in gesprekken met mensen die de taal van je keuze goed beheersen. Evengoed kan je anderen begeleiden met een taal die jij zelf vlot spreekt. Er is in ons Café veel volk dat Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Engels en Duits wil praten. Maar je hoort er ook Chinees, Zweeds, Pools, Japans, Portugees of Russisch…
Alles gebeurt via informele babbels in kleine groepen. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel enthousiaste vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld.
Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je mag op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je andere bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.

Inschrijven hoeft niet. Maar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, horen we graag op voorhand welke taal of talen je vraagt en aanbiedt. Volledig vrijblijvend. Dat kan door te mailen naar talenindeherberg@gmail.com of door een bezoek in onze Facebookgroep ‘Taalcafé Macharius’. Je kunt daar ook terecht met al je vragen en opmerkingen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 30 september, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

4 reacties op Taalcafé

 • bie vermeire zegt:

  hallo,
  ik probeer me vruchteloos op te geven voor zowel het concert van 10 oktober als dat van 29 oktober. De mail geraakt nooit verstuurd. Kan daar iets aan gedaan worden?
  Ook voor het taalcare wil ik er graag bij zijn: ik zou graag Spaans leren en ik bied Frans, Engels en Duits aan.
  Groetjes en tot woensdag,
  bie

 • Monique Vander Stockt zegt:

  Hallo, zelf kan ik Nl,F, E, D, It, Luxemburgs aanbieden en zoek mijn beetje Spaans terug op gang te trekken. Hasta miercoles, Monique

 • martine zegt:

  Graag willen wij op 30/09 met 2 personen bij de Spaanse taalgroep rond de tafel zitten om Spaans te oefenen.Gr

 • Christine zegt:

  Hallo

  Ik zit in het 3de jaar Spaans op de Henleykaai en zou graag die taal oefenen. Van opleiding ben ik germaniste (Nederlands-Engels)en kan ook aan die tafels aanzitten.

  September is voorbij, de laatste woensdag van oktober kan ik er niet bij zijn! Dan ben ik in Andalusië. Hopelijk tot in november!