Taalcafé Macharius

Geplaatst door op 1 maart 2015

taalcafé 1WOENSDAG 24 JUNI, 18.30-22.30u. Taalcafé Macharius is een internationale ruilmarkt voor talen. Je kunt er het stof van je talen blazen. Als je ergens taallessen volgt, krijg je hier de noodzakelijke praktijk. Maar je kunt ook je moedertaal, of een andere taal die je goed beheerst, aanbieden aan een internationaal gezelschap. Alles gebeurt via informele babbels rond taaltafels. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel ervaren vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld. Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je kunt op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.
Heb je al gemerkt hoeveel talen je in Gent hoort? Er leeft in de stad een grote groep expats, die om redenen van baan, studie of lief voor langere tijd in Gent blijft hangen. Ze durven wel eens te klagen over ons. Ze vinden ons soms ontoegankelijk en conservatief. Laten we hen in TAALCAFÉ MACHARIUS op andere gedachten brengen.

Inschrijven hoeft niet. Maar om praktische redenen vragen we je om je komst zo vroeg mogelijk te melden. Stuur een e-mail naar talenindeherberg@gmail.com met vermelding van de taal of talen die je wilt oefenen of begeleiden. Je kunt met al je vragen terecht op hetzelfde @-adres.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 24 juni, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

7 reacties op Taalcafé Macharius

 • Yves debbaut zegt:

  Zou graag willen deelnemen aan een tafel Engels.

 • Jan Vanwildemeersch zegt:

  Zou ik kunnen aansluiten voor Russisch?

 • ilse cieters zegt:

  Wij komen met 6 cursisten van Frans 1. Hopelijk zijn er native speakers aanwezig.
  Graag tot dan!

 • luc geldof zegt:

  ik zoek een duitstalig iemand die op een informele manier op regelmatige tijdstip duits met mij wil spreken in het Gentse.
  in ruil kan ik nederlands spreken , frans of zweeds of evt een vergoeding in onderling overleg dank

  • Maja Heer zegt:

   Hallo Luc

   Zwar wohne ich schon beinahe 18 Jahre in Belgien und muss deswegen ab und zu nach Worten suchen, wenn ich mit meiner Familie in meiner Heimat telefoniere, aber ich nehme an, dass das kein Problem sein muss.

 • Peter Van Landschoot zegt:

  Is er momenteel een italiaanse groep?