Taalcafé Macharius

Geplaatst door op 11 oktober 2015

taalcafé 2WOENSDAG 25 NOVEMBER, 18.30-22.30u. Welkom in Taalcafé Macharius, een maandelijkse en internationale ruilmarkt, waar je talen kunt oefenen en begeleiden. Blaas er het stof van je talen in gesprekken met mensen die de taal van je keuze goed beheersen. Evengoed kan je anderen begeleiden met een taal die jij zelf vlot spreekt. Er is in ons Café veel volk dat Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Engels en Duits wil praten. Maar je hoort er ook Chinees, Zweeds, Pools, Japans, Portugees of Russisch…
Alles gebeurt via informele babbels in kleine groepen. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel enthousiaste vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld.
Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je mag op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je andere bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.

Inschrijven hoeft niet. Maar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, horen we graag op voorhand welke taal of talen je vraagt en aanbiedt. Volledig vrijblijvend. Dat kan door te mailen naar talenindeherberg@gmail.com of door een bezoek in onze Facebookgroep ‘Taalcafé Macharius’. Je kunt daar ook terecht met al je vragen en opmerkingen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 25 november, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

4 reacties op Taalcafé Macharius

 • Wim Vande Casteele zegt:

  Wil je meer weten over Taalcafé Macharius? Of zou je graag deelnemen? Reageer in onze Facebook-groep ‘Taalcafé Macharius’ of stuur een e-mail naar talenindeherberg@gmail.com.
  Bedankt!
  Wim

 • Ramon Ingrid zegt:

  ik had graag gesprek met iemand die de Duitse taal goed beheerst, ikzelf spreek tamelijk goed Duits maar heb te weinig praktijk

  DANK U

  Spanjaardstraat 8

  tel 092257557

 • Christine Haverbeke zegt:

  Ik zou graag Spaans oefenen.

  Ik was lerares Nederlands en Engels.

 • Lia zegt:

  Zijn er soms Zweedse mensen aanwezig waarmee ik mijn Zweeds kan oefenen ? Det vore roligt 😉