Taalcafé Macharius

Geplaatst door op 29 augustus 2015

Taalcafé bisWOENSDAG 28 OKTOBER, 18.30-22.30u. Welkom in Taalcafé Macharius, een maandelijkse en internationale ruilmarkt, waar je talen kunt oefenen en begeleiden. Blaas er het stof van je talen in gesprekken met mensen die de taal van je keuze goed beheersen. Evengoed kan je anderen begeleiden met een taal die jij zelf vlot spreekt. Er is in ons Café veel volk dat Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Engels en Duits wil praten. Maar je hoort er ook Chinees, Zweeds, Pools, Japans, Portugees of Russisch…
Alles gebeurt via informele babbels in kleine groepen. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel enthousiaste vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld.
Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je mag op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je andere bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.

Inschrijven hoeft niet. Maar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, horen we graag op voorhand welke taal of talen je vraagt en aanbiedt. Volledig vrijblijvend. Dat kan door te mailen naar talenindeherberg@gmail.com of door een bezoek in onze Facebookgroep ‘Taalcafé Macharius’. Je kunt daar ook terecht met al je vragen en opmerkingen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 28 oktober, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

5 reacties op Taalcafé Macharius

 • Silke Brouckaert zegt:

  Hallo!

  Wij zouden eventueel met onze klas NT2 niveau 1 komen als afsluiter van de lessen. We zijn met een 15 tal cursisten uit verschillende landen. Zou het voor hen ook een gelegenheid zijn om een beetje Nederlands te oefenen naast hun eigen moedertaal? Het zou voor hen ook een gelegenheid zijn om wat contact met Belgen te hebben en ook om de herberg te leren kennen.
  Groetjes

  Silke

 • miek de geyter zegt:

  Ik zal woensdag komen voor Italiaans en een vriendin komt mee voor Duits;
  Heel leuk idee van jullie en tot wanneer duurt zo n avond?

  Groetjes Mieke

  • Wim Vande Casteele zegt:

   Dag Miek,
   De laatste sessie loopt tot 21.45u. De herberg sluit om 22.30u. Als je op de hoogte wilt blijven, stel ik voor dat je je bericht nog even doorstuurt naar talenindeherberg@gmail.com.
   Bedankt en tot woensdag,
   Wim

 • lieve kuypers zegt:

  kan ik ook toekomen om 20h, of moet je er al vanaf het begin bijzijn, ik kan Spaans, Frans, Nederlands en Engels praten

  • Wim Vande Casteele zegt:

   Dag Lieve,
   Bedankt voor je belangstelling. Alle geïnteresseerden krijgen heel binnenkort een e-mail met een uitnodiging voor het Taalcafé van 25 november. In bijlage bij die mail zal je een tekst vinden met de basisinformatie over ons concept.
   Ik stel voor dat je je voorkeurstalen nog even herhaalt als antwoord op onze e-mail. Registratie van je talen (aanbod of vraag) volstaat. Verder inschrijven hoeft niet.
   Je mag komen en gaan wanneer je wilt. Maar het is voor iedereen het best als je één of meer sessies van begin tot einde aanwezig bent.
   Vriendelijke groeten en hopelijk tot dan,
   Wim