Taalcafé Macharius

Geplaatst door op 28 juni 2015

Taalcafé bisWOENSDAG 26 AUGUSTUS, 18.30-22.30u. Welkom in Taalcafé Macharius, een maandelijkse en internationale ruilmarkt, waar je talen kunt oefenen en begeleiden. Blaas er het stof van je talen in gesprekken met mensen die de taal van je keuze goed beheersen. Evengoed kan je anderen begeleiden met een taal die jij zelf vlot spreekt. Er is in ons Café veel volk dat Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Engels en Duits wil praten. Maar je hoort er ook Chinees, Zweeds, Pools, Japans, Portugees of Russisch…
Alles gebeurt via informele babbels in kleine groepen. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel enthousiaste vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld.
Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je mag op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je andere bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.

Inschrijven hoeft niet. Maar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, horen we graag op voorhand welke taal of talen je vraagt en aanbiedt. Volledig vrijblijvend. Dat kan door te mailen naar talenindeherberg@gmail.com of door een bezoek in onze Facebookgroep ‘Taalcafé Macharius’. Je kunt daar ook terecht met al je vragen en opmerkingen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 26 augustus, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

5 reacties op Taalcafé Macharius

 • Bruno de Laat zegt:

  Hallo
  ik kom graag naar het Taalcafé Macharius op woe. 26 augustus.
  Ik schuif graag aan aan de tafel Spaans en Nieuwgrieks (?) en bied eventueel Engels aan.

  • Wim Vande Casteele zegt:

   Je bent welkom, Bruno. Spaans en Engels zijn zeker mogelijk. Grieks kan ik deze maand niet helemaal garanderen, omdat vele expats met vakantie zijn.
   Wil je ons voortaan alleen contacteren via ons @-adres of via Facebook (zie artikel in Nieuwsbrief)? Bedankt!
   Tot volgende week.

 • Brigitte De Brabandere zegt:

  Hej, ik kom af en wil graag Zweeds oefenen en eventueel Vlaamse Gebarentaal..

 • Lieve zegt:

  ik kom morgen eens naar het taalcafe voor Spaans

 • Pieter Lievens zegt:

  Gisteren kennisgemaakt met het Taalcafé en heb het fel gesmaakt… Aan drie taaltafels (klinkt leuker dan maaltafels) kunnen deelnemen, met toffe babbels.
  Het is wel niet altijd makkelijk iedereen uit de eigen groep te verstaan, omdat het café eivol zit en er (te) veel omgevingsgeluid is.
  En verstaan gaat vooraf aan begrijpen, niet?
  Tot de volgende keer, graag…