Taalcafé Macharius

Geplaatst door op 28 juni 2015

Taalcafé bisWOENSDAG 29 JULI, 18.30-22.30u. Welkom in Taalcafé Macharius, een maandelijkse en internationale ruilmarkt, waar je talen kunt oefenen en begeleiden. Blaas er het stof van je talen in gesprekken met mensen die de taal van je keuze goed beheersen. Evengoed kan je anderen begeleiden met een taal die jij zelf vlot spreekt. Er is in ons Café veel volk dat Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans, Engels en Duits wil praten. Maar je hoort er ook Chinees, Zweeds, Pools, Japans, Portugees of Russisch…
Alles gebeurt via informele babbels in kleine groepen. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel enthousiaste vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld.
Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je mag op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je andere bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.

Inschrijven hoeft niet. Maar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, horen we graag op voorhand welke taal of talen je vraagt en aanbiedt. Volledig vrijblijvend. Dat kan door te mailen naar talenindeherberg@gmail.com of door een bezoek in onze Facebookgroep ‘Taalcafé Macharius’. Je kunt daar ook terecht met al je vragen en opmerkingen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 29 juli, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

6 reacties op Taalcafé Macharius

 • Eliane De Wispelaere zegt:

  Ik zou graag deelnemen aan het taalcafé. Ik zou volgende talen willen/kunnen oefenen : Italiaans, Spaans en Russisch. Ikzelf ben Nederlandstalig maar beheers goed Frans, Engels en Duits.

  • Wim Vande Casteele zegt:

   Welkom, Eliane. Je hoort binnenkort van ons!

  • Wim Vande Casteele zegt:

   Eliane,
   Zou je een e-mail met opgave van talen willen sturen naar talenindeherberg@gmail.com? Zo kunnen we je op de hoogte houden.
   Bedankt,
   Wim

  • Carina Beeken zegt:

   Hoi Eliane,
   Ik zie dat jij een talenfreak bent net zoals ik. Ik kan op woensdagavond mij meestal niet vrijmaken en mis dus de talenruilavond. Ik vroeg mij af of jij zin hebt om een Italiaans talengroepje op te richten? De bedoeling is dan dat er conversatieavonden of namiddagen georganiseerd worden. We moeten dan wel een moderator vinden die zeer goed Italiaans spreekt en die heb ik tot nu toe ook nog niet gevonden. Ik heb dit jaren gedaan voor Spaans en je betaalt dan een bijdrage aan de moderator maar als je met enkele personen bent dan valt dat nogal mee. Afhankelijk van hoeveel de moderator vraagt. Wij betalen nu 10 EUR voor een ganse avond met een native Spaansspreker wat best meevalt vind ik. Enfin, het is maar een idee. Groetjes en veel plezier met je talen! Carina

 • Marjan zegt:

  Hallo,

  Ik wil ook heel graag deelnemen om Frans en/of Italiaans te kunnen oefenen.