Taalcafé Macharius

Geplaatst door op 1 maart 2015

taalcafé 1WOENSDAG 29 APRIL, 18.30-22.30u. Taalcafé Macharius is een internationale ruilmarkt voor talen. Je kunt er het stof van je talen blazen. Als je ergens taallessen volgt, krijg je hier de noodzakelijke praktijk. Maar je kunt ook je moedertaal, of een andere taal die je goed beheerst, aanbieden aan een internationaal gezelschap. Alles gebeurt via informele babbels rond taaltafels. Het Taalcafé is geen school. Er zijn geen leraars, wel ervaren vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld. Ons huisreglement is simpel: 1 tafel = 1 taal. Maar je kunt op elk moment van tafel en taal veranderen. Of van rol: het ene moment ben je aan het leren, het volgende moment help je bezoekers met een taal die zij minder beheersen dan jij.
Heb je al gemerkt hoeveel talen je in Gent hoort? Er leeft in de stad een grote groep expats, die om redenen van baan, studie of lief voor langere tijd in Gent blijft hangen. Ze durven wel eens te klagen over ons. Ze vinden ons soms ontoegankelijk en conservatief. Laten we hen in TAALCAFÉ MACHARIUS op andere gedachten brengen.

Inschrijven hoeft niet. Maar om praktische redenen vragen we je om je komst zo vroeg mogelijk te melden. Stuur een e-mail naar talenindeherberg@gmail.com met vermelding van de taal of talen die je wilt oefenen of begeleiden. Je kunt met al je vragen terecht op hetzelfde @-adres.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 29 april, 18.30-22.30u, en elke laatste woensdagavond van de maand
Toegang gratis

1 reactie op Taalcafé Macharius

 • Paul Oyen zegt:

  Nog een bravo met terugwerkende kracht voor MIeke die abt de Mercatel “uit de doeken heeft gedaan”.
  En heel in het bijzonder voor Kristien en Fabien met hun Zomergems-Gentse culinaire
  proeverijen geserveerd onder den koepel van het achthoekige “lavatorium”. De “smoel”
  moest ook niet blijven liggen!
  Tenslotte nog voor de steenkapperr, de buren van toezicht, Eddy den erfgoedbewaker,
  Bart die zorgde voor beelden van onze slachthuisavond en als laatste maar daarom niet de minste, de herbergiers. Paul

  de herbergisten