Strategie voor een eigen, tijdse moraal

Geplaatst door op 26 oktober 2013

justitia 02ZATERDAG 7 DECEMBER, 20.00-22.00u. Hoe kunnen we beslissen wat goed en slecht is, verboden of toegelaten, zonder te steunen op een god? Zal ik met mijn lief gaan slapen of beter niet? Volg ik een opleiding tot F-16 piloot? Hoe moeten we de armoede bestrijden? Is een allochtoon mijn kameraad of mijn concurrent? Dit zijn ethische vragen waarop ieder zijn eigen antwoord moet zoeken. In Een moraal zonder god: Dat gaat zo. Ethiek van de complexe actualiteit geeft professor emeritus Frank Roels een eigentijdse visie op op de samenleving. Herman Balthazar neemt de taak van recensent op zich en interviewt de auteur. Dit boek kan online worden lezen op de webblog van het Vermeylenfonds, waar je ook meer info vindt over deze publicatie en haar auteur.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdag 7 december 2013, 20-22u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.