Straat(poppen)theater zkt SPELERS voor “de Hooiwagen”

Geplaatst door op 6 juni 2014
poppenspel tijdens de Gentse Feesten 2013

poppenspel tijdens de Gentse Feesten 2013

Een dringende boodschap, een verleidelijk aanbod, een unieke opportuniteit,  een sollicitatie als nooit tevoren, kortom, de Buren hebben jou nodig !
Poppenmeester Jan stelt voor :

Een mobiele straatact, geïnspireerd op “de Hooiwagen” van Jeroen Bosch.
Na een geslaagde eerste samenwerking tussen De Wolk (Werkplaats voor Plaatsbesparende Podiumkunsten) en de Buren van de Abdij, wordt dit jaar een nieuwe productie gemaakt.
“De Hooiwagen” van Jeroen Bosch is de inspiratiebron voor een straat-act met poppen- en masker-spelers. Uit een grondige ‘lezing’ van het schilderij blijkt dat de scherpe observaties en commentaren van Bosch op de laat-middeleeuwse samenleving verrassend actueel zijn. Niets is wat het lijkt, schijn bedriegt,…
Het wordt een burleske vertoning met Boschiaanse creaturen, rond, in en op een grote ‘hooiwagen’, gespeeld en in beweging gezet door poppen- en maskers-spelers. De acts rond en in de Hooiwagen zijn een speels-confronterende commentaar op onze aardse beslommeringen. Geschikt voor alle leeftijden, waarbij de gelaagdheid verschillende niveau’s weet aan te spreken.
Functieomschrijving:
Je speelt een rol in een straattheater met poppen- en maskerspelers. Je krijgt de nodige technische & spelmatige ondersteuning. Het betreft korte ‘doorloop-acts’. Vanuit je rol is er ruimte tot improvisatie, interactie met het publiek. (geen lappen tekst van buiten te leren!). Er is zelfs mogelijkheid om rollen te wisselen tijdens de voorstelling!

Profiel:
Je hebt (een beetje) ervaring met theater, je bent niet allergisch voor poppen.
Je wilt in de kijker lopen, of je wilt liever niet gezien worden? Voor beide is er plaats: er wordt rond de Hooiwagen gespeeld met halfmasker, er wordt in de Hooiwagen gespeeld met poppen en met stemmen. Je staat open voor nieuwe speel-ervaringen.
Je bent beschikbaar op volgende data:
– repetities: 21 (14u) en 22 (10u30) juni; 4-5-6 juli (18u); 19 juli (10u30)
– voorstellingen: 24 tot 27 juli (14u30)

Aanbod:
korte inleiding-opleiding / beperkt aantal repetities / 4 voorstellingen op het Internationaal Straattheaterfestival MiramirO, 24-27 juli 2014 (14u30) / meespelen op vrijwilligers-basis, drank & hapjes voorzien / mogelijkheid (buitenlandse) voorstellingen volgend seizoen /

Goesting?!
mailtje naar: de.wolk@gmail.com
of effe bellen: 0486-521560 (Jan Vandemeulebroeke)
Bijkomende info nodig? Idem!
Website: www.burenvandeabdij.be/tag/poppen

Printversie ? Klik hier – Sfeerbeelden 2013 ? Klik hier of hier

Reacties zijn gesloten.