Stemband op de Kouter – Week van het Dialect

Geplaatst door op 27 november 2016

gentse-feesten-01-laZONDAG 11 DECEMBER, 11.00u. Vandaag gaat de eerste Week van het Gents van start met de feestelijke overdracht van de fakkel van de Week van het Brussels door Johan Verminnen aan burgemeester Daniël Termont. Het moet de start worden van een traditie waarbij het Gentse dialect jaarlijks een week lang volop in de schijnwerpers zal worden geplaatst. Bij de aftrap van zo’n evenement kan ons gloednieuwe kinderkoor De Stemband (dat nog steeds nieuwe, jonge zangertjes kan gebruiken, alle enthousiastelingen welkom !) niet ontbreken. Onder leiding van Wim Claeys treden ze op met hun repertoire van Gentse volksliedjes. Presentator van dienst is Popkoning Jean-Pierre Maeren. Meezingen mag natuurlijk altijd, maar ook om gewoon te luisteren en te genieten ben je welkom.

Deze activiteit gaat uiteraard niet door in onze Herberg, ook niet in de abdij, maar wel in de kiosk op de Kouter. We hopen op jullie massale aanwezigheid, Wim en co treden op om en bij 11u.

Deelname ? Net zoals alle Burenactiviteit: het ronde bedrag van 0 € !

Meer info over deze week vind je op deze website.

Illustraties: de aankleding van de kiosk tgv de Gentse Feesten 1906, met dank aan het Liberaal Archief.

gentse-feesten-04-la

1 reactie op Stemband op de Kouter – Week van het Dialect

  • Anisha zegt:

    Fantastic post. But didn’t Bing do lerh-tsan-fsee first, as a consumer incentive? At the time it was seen as a pitiable move, and I certainly thought it was. What’s your take?