Songs for Women – The New What Now

Geplaatst door op 13 maart 2014

Songs for Women bisZONDAG 31 AUGUSTUS, 15.00-16.00u. Als afsluiter van de zomervakantie doen we beroep op de musici van The New What Now, een jongerencollectief dat hedendaagse klassieke muziek wil brengen en promoten. Ze organiseren jaarlijkse een concertenreeks waarin zowel jonge muzikanten als jonge componisten aan bod komen en vaak voor het eerst hun werk aan het groot publiek kunnen laten horen. Jonge muzikanten krijgen in het collectief de kans om zichzelf artistiek te uiten, een noodzaak voor elke kunstenaar maar in de hedendaagse concertcultuur steeds moeilijker en moeilijker te realiseren. Jonge mensen bieden op deze manier ook een weerwoord op de vele vooroordelen over hedendaagse klassieke muziek.

“Door de geschiedenis heen stond achter elke sterke man een nog sterkere vrouw”, basisgedachte voor het concert van vandaag. Voor Songs of Women schreven tien jonge componisten een eigenzinnig stuk met ‘het vrouwelijke’ als thema. Opdracht was zich te laten inspireren door belangrijke verzwegen vrouwen uit de geschiedenis, op zoek te gaan naar wat vrouwelijkheid in muziek betekent en zo ver mogelijk in dit concept te gaan. Elk van hen creëerde een eigenzinnige muzikale weergave. Deze werken worden respectievelijk gebracht door drie muzikantes in drie aansluitende kleine soloconcertjes met een aparte auditieve kleur. Emma Posman (zang) , Hannelore De Vuyst (viool) en Birgit Eecloo (marimba) brengen tien unieke muzikale duimafdrukken.

Waar: Sint-Baafsabdij, Voorhoutkaai, ingang via de Groene Kerk
Wanneer: zondagnamiddag 31 augustus, 15u-16u
Toegang gratis, reserveren kan niet, op tijd komen is de boodschap

Meer info over het project vind je op hun website

2 reacties op Songs for Women – The New What Now

 • De gheselle zegt:

  Beste,
  Wie wil een affiche voor dit concert ophangen. Er zijn er nog een aantal beschikbaar.

 • Bart zegt:

  Dag Axel,
  ideaal zou zijn indien je enkele affiches kan binnen steken in de Herberg of de abdij nu zondagnamiddag, anders bij John afgeven (Slachthuisstraat 28), dan komen ze ook terecht,
  grts,
  Bart