Sofar

Geplaatst door op 11 december 2017


VRIJDAG 19 JANUARI, 20.00u. Sofar grossiert in sfeervolle, soms melancholische Indie muziek, steeds balancerend op de dunne lijn tussen licht en donker, dwalend tussen droom en daad. Songs over eenzame dwalingen door de nacht en de mijmering van groene velden elders. Sofar kiest voor een authentieke vintage bandsound, aangelengd met synths of elektronica. Nooit te zacht, zeker niet te hard. Een vijftal Gentse muzikanten op zoek naar de juiste weg/sound tussen alternatief en chanson.

De band bracht inmiddels 2 platen uit waaronder “Circus” (DIY 2011), toen nog onder de naam Little Elmo. En het gelijknamig debuut “SOFAR” (Icarus Vinylla records 2015) opgenomen in Studio Boma in samenwerking met producer Frederik Segers waarna ook de groepsnaam is omgedoopt.

Of in de woorden van Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Astronaute etc): ”Sofar weet de zachte, donkere mijmering van een Tindersticks te combineren met de introvert kronkelende weerspannige gitaren en inhouden dreiging van The National op zijn meest romantisch, soepel gehouden met een (vals) licht toetsje Belle & Sebastian of Leisure Society.” Ook Chantal Acda uitte zich als fan.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 19 januari, 20u
Toegang: gratis

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Reacties zijn gesloten.