Shakespeare door de HandleBards : A Comedy of Errors en Macbeth

Geplaatst door op 26 juli 2014

HBZATERDAG 23 en ZONDAG 24 AUGUSTUS, 15.00-17.00u. “4 actors, 4 bicycles, 40 characters and a 2000 mile adventure”, openingszin van een intrigerende mail die we in januari ontvingen en die einde augustus tot een boeiend theaterweekend zal leiden.
De HandleBards is een professioneel Brits theatergezelschap, bestaande uit vier acteurs die voor een tweede keer een maandenlange theatertournee ondernemen die hen door Schotland, Engeland en een stukje ‘old continent’ brengt. Kostuums, decor en rekwisieten gaan mee op de fiets en brengen het gezelschap, net zoals de middeleeuwse barden, van Glasgow en Edinburgh over Glastonbury en Londen naar het vasteland, met een zachte landing in de Gentse Sint-Baafsabdij. HB CoEWie een traditionele voorstelling verwacht, komt hier bedrogen uit. De acteurs van de HandleBards fristen de klassieke voorstellingen op en brengen “fast paced multi-rolling, physical theatre, including puppetry and audience participation”. Ze hebben bovendien niet enkel een frisse kijk op theater, maar ook op ecologie en hernieuwbare energie. Hun doelbewuste keuze voor de fiets bijvoorbeeld is goed voor een verminderde CO2-uitstoot van meer dan 50 ton per werkjaar, een resultaat waar ze terecht fier op zijn.

Tijd voor de voorstellingen zelf. De HandleBards brengen op zaterdag A Comedy of Errors, een dolle komedie over Dromio en Antipholus, slaaf en meester uit Syracuse én uit Ephése, over onvermoede tweelingrelaties en alle bijhorende vergissingen. Zondag is het de beurt aan Macbeth ofte ‘the Scottish play’, het verhaal van de generaal die koning wou worden en niet terugschrok voor moord om zijn doel te bereiken, vandaag eerder lichtvoetig gebracht.HB Macbeth
Deze voorstellingen zijn allen opgevat als tuinvoorstellingen in een decor van kastelen en ruïnes, het grasplein in de binnentuin van de abdij staat ter beschikking van acteurs én toeschouwers, een dekentje op het gras lijkt een uitstekend idee.
Meer info op hun website, en in een impressie op YouTube van hun tour uit 2013.

Waar: binnentuin van de Sint-Baafsabdij, ingang via de Groene Kerk, breng – gezien de weersomstandigheden – een dekentje mee om op te zitten
Wanneer: zaterdag (A Comedy of Errors) 23 en zondag (Macbeth) 24 augustus, start telkens om 15u
De voorstellingen zijn uiteraard integraal in het Engels
Toegang is zoals steeds helemaal gratis. Hun tournee financieren ze met vrije bijdragen, toon je – ieder naar eigen draagkracht en vermogen – dan ook van je gulste kant als je de bijdragedoos passeert, met dank vanwege Callum, Paul, Brodie en Tom.

Reacties zijn gesloten.