Seraphine Stragier brengt Bach in de Sint-Baafsabdij

Geplaatst door op 2 oktober 2019

ZONDAG 20 OKTOBER 15:00.

Het allereerste concert dat de Buren in de refter van de Sint-Baafsabdij brachten, was er een van Octocelli, acht cello’s inderdaad die de refter deden trillen – in allerlei opzichten, maar ook van opwinding. We stelden toen voor het eerst vast hoe wonderlijk de akoestiek van de refter was: het was alsof we zelf in de cello’s zaten. Dit concert bouwt verder op die ervaring maar meer uitgepuurd. Seraphine Stragier neemt ons met haar cello mee op een reis door het land van Bach, en enkele belendende percelen. Een tocht die je even laat stilstaan, weg van de stroom van prikkels en sms’en, en de lijsten met to do’s. Zet je gsm even af.

Je mag luisteren op de manier die je verkiest – gezeten op een van onze stoelen, maar ook gelegen (maar dan moet je zelf een matje en dekentje meenemen). Het concert past tevens in de reeks ‘meditatieve praktijken van overal’ die de yogagroep van de Buren van de Abdij van tijd tot tijd aanreikt.

Seraphine Stragier (°1985) combineert verschillende muziekgenres van (hedendaags) klassiek tot folk, pop en jazz, en drukt zich uit op verschillende instrumenten : cello, keltische harp en viool.

Ze maakt deel uit van “Sun*sun*sun Orkestra” , een strijkkwintet waarmee ze cd-opnames maken en live begeleiden oa voor Eriksson Delcroix, Roosbeef, Stef Bos, Yevgueni, Pascal Deweze, Jackobond, John Cale, Blixa Bargeld, Wannes Cappelle, Clouseau, Pieter Embrechts, Mira, Sioen, …

Seraphine ontwikkelde het concept “Soezen op J.S.Bach – ligconcert met cello en harp” : het publiek ligt rondom haar om de trillingen intens te beleven,

dit als klankervaring en ontspanningsmoment met live haar favoriete muziek ‘de Cellosuites’ van J.S.Bach, en eigen versies van ‘verborgen klassiekers’ van P. Benoit, P. Tsjaikovski, L. von Beethoven, Marin Marais, … met cello en loopstation.

​Ze wil mensen ontroeren, doen genieten, laten ontspannen, verbinden in mooie energie door middel van muziek op een integere en eenvoudige manier.

Plaats: refter van de Sint-Baafsabdij
Tijdstip: zondag 20 oktober 2019, 15:00
Inkom: Gratis (vrije bijdrage erg welkom)

Reacties zijn gesloten.