Sadko

Geplaatst door op 18 februari 2013

SadkoZATERDAG 11 MEI, 20.00-22.00u. Met zang en dans herdenken de Russische artiesten van Sadko de overwinning op het Nazisme in mei 1945. Er wordt gevierd met een lach en een traan, in niet één land in de wereld verloren immers zoveel mensen tijdens die donkere jaren het leven. Feestvreugde omdat het leven terug een kans kreeg, tezelfdertijd eerbied voor de miljoenen doden die de bevrijding niet meer mochten meemaken.
Sadko brengt ons vanavond zang en dans uit de rijke folklore van Russen en zigeuners, met begeleiding op accordeon, contrabas en balalaika. En ook voor jullie, waarde publiek, is een actieve rol voorzien, sfeer en ambiance gegarandeerd.
De naam Sadko verwijst naar een mythische Russische held uit de middeleeuwen, die door de betoverende muziek op zijn gusli (het oudste Russische snaarinstrument) in contact kwam met de tsaar en vervolgens een hele reeks avonturen beleefde. In het Westen kreeg dit verhaal veel later trouwens een eigen variant en werd Sadko Sinbad de Zeeman, voor de Russen slechts een heel flauw afkooksel van het origineel.

Waar; Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdagavond 11 mei, vanaf 20u.
Toegang gratis

Meer info over Sadko vind je op hun eigen website, klik hier

 

Reacties zijn gesloten.