Regenboog aan de Ganda (1)

Geplaatst door op 15 mei 2011

Op zaterdag 21 mei organiseren de Buren van de Abdij samen met de Centrale Les Goûts de Gand, het (stilaan) jaarlijks weerkerende regenboogfeest dat de vele nationaliteiten in onze wijk en van Gent bijeen wil brengen met een muzikaal feest. Dit jaar op het programma vanaf 14u tot 19u in en rond de Sint-Baafsabdij:

1001 Böreks (spreek uit beureks). Böreks zijn de gebakjes met groenten, kaas of vlees die gemaakt worden van Marokko tot Pakistan. De Turkse winkelier Tuncer Mavzer nodigde een twintigtal nationaliteiten uit om ‘hun’ nationale börek te bereiden. Wij kunnen hen voor een prikje proeven.

Om 14u vertrekt het Belgisch-Arabische wandelorkest Alimentation Générale van op de Sint-Baafssite richting Baudelopark.

14u30: Kursat Zengin en orkest. Deze Belg van Turkse afkomst is geboren en getogen in de Machariuswijk. Hij gooide hoge ogen in de Turkse Idoolwedstrijd en laat nu in zijn thuisbasis zien wat hij kan. Die kunst strekt van oude Turkse deuntjes over Vlaamse hits tot hedendaagse Turkse pop. Een Coming Home zoals Ganda er nog niet veel zag.

16u: het Senegalese wandelorkest El Hadj Ndiaye Rose start op de Sint-Baafssite richting Baudelopark.

16u30: Volksdans met Turkse jongeren

17u: Arifa – de groep rond de Gentse Irakees Osama Abdulrasol – hadden we al eens in de abdij. Deze sublieme groep vermengt heel wat muzikale ingrediënten gaande van jazz tot Oosterse muziek tot een uniek recept. Arifa komt – onder meer – zijn jongste CD voorstellen die hoge ogen gooide in menige bespreking. Bereid u voor op iets sterks.

Organisatie: Buurtwinkel Tanis, Buren van de Abdij, Buurtcentrum Macharius-Heirnis, De Centrale, Kardelen vzw.

Reacties zijn gesloten.