Refterconcert – Roland en Chitravina Ravikiran

Geplaatst door op 25 augustus 2013

RolandZONDAG, 6 OKTOBER, 15.00-17.00u. Het concertseizoen in de abdij wordt afgesloten met een knaller. In het kader van Europalia treden Roland en Chitravina Ravikiran immers samen op. De Gentse blueslegende Roland nog voorstellen is waarschijnlijk overbodig, de man gaf vorig jaar trouwens nog een memorabel soloconcert in de Herberg. Chitravina Ravikiran, met wie Roland in 2009 al samen concerteerde, is Indische componist met wereldfaam. Hij bespeelt de chitraveena (een fretloze luit) op een virtuoze wijze, zingt en is een uitzonderlijk begenadigd spreker. Hij is ook de bedenker van het synergetisch concept Melharmony dat de eigenheid van de oosterse en de westerse muziektradities wil samenbrengen door er melodische concepten en harmonische dimensies aan toe te voegen die in de ene of de andere traditie ontbreken.

Dit wordt een unieke ervaring, iedereen is van harte welkom !
Voor dit concert werken De Centrale, de Indian Council for Cultural Relations, Europalia International en de Buren samen.

Waar: Sint-Baafsabdij, Gandastraat (ingang via de Groene Kerk)
Wanneer: zondagnamiddag 15u-17u
Toegang gratis, 270 zitplaatsen. Er kunnen geen reservaties worden gemaakt, bandjes worden verdeeld vanaf 14u, op tijd komen is dan ook de boodschap !

Reacties zijn gesloten.