Quakers in de abdij

Geplaatst door op 9 mei 2018


ZONDAG 20 MEI, 15u. Isfried Rodeyns, gevormd in de filosofie en godsdienstwetenschappen, werkt momenteel als Unia -medewerker in Antwerpen. Sinds een viertal jaar is hij actief betrokken bij de quakerbeweging. Hij organiseert hier in Gent tweewekelijkse quakerbijeenkomsten (‘stille ontmoetingen’) in vzw Trafiek.

Het quakerisme is een stiltespiritualiteit die in de 17e eeuw uit het christendom is ontstaan. Meteen stond de beweging bekend om haar principiële gelijkheid en haar vredesgetuigenis. Sindsdien heeft de beweging actief bijgedragen tot de anti-slavernijbeweging, gevangenishervormingen, sufragettebeweging, … en vele bekende organisaties zoals Oxfam, Amnesty International, de AA zijn mede door quakers opgestart.

Isfried zal eerst een inleiding geven op de stiltebeleving binnen het quakerisme. Vervolgens zal hij enkele methodes van geweldloze en verbindende communicatie uitleggen die hieraan verbonden zijn. Afrondend zal hij ingaan op de rol die de quakerbeweging speelt in de wereld en de globale humanitaire beweging.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zondag 20 mei, 15u
Toegang gratis

SaveSave

Reacties zijn gesloten.