Produceren Gentenaren voortaan hun eigen energie ?

Geplaatst door op 19 november 2012

VRIJDAG 7 DECEMBER, 19.30-21.30u. Gespreksavond over de mogelijkheid van een Gentse energiecoöperatie  met Dirk Knapen van Ecopower/REScoop.
Vanavond willen we met elkaar praten over de mogelijkheid om als Gentenaren (of als bewoners van een Gentse buurt) een coöperatie op te richten om zelf hernieuwbare energie te gaan produceren. Waarom ons spaargeld niet zelf beleggen in de productie van energie in plaats van het op de bank te laten waar het toch niks opbrengt? In Duitsland twijfelen ze er niet aan: de voorbije vijf jaar werden in steden en gemeenten liefst 500 energiecoöperaties opgericht. In Denemarken is het intussen heel gewoon dat een gemeente haar coop voor hernieuwbare energie heeft. Om wat meer zicht te verwerven op de mogelijkheden nodigden we Dirk Knapen uit. Dirk werkt voor de grote energiecoöperatie Ecopower en tevens voor REScoop, een Europese federatie van energiecoöperaties.
Dirk zal vertellen over de mogelijkheden in Oost-Vlaanderen en Gent om energie te produceren (oogsten) en over de mogelijkheden om dat als coöperatie te doen. Na Dirks grondige inleiding bespreken we samen of het zinvol en mogelijk is om in Gent een energiecoop op te richten die energie produceert én zich toelegt op energiebesparing. Iedereen die geïnteresseerd is, en/of mee wil denken en participeren, is van harte welkom.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdag 7 december, 19u30-21u30
Toegang gratis

5 reacties op Produceren Gentenaren voortaan hun eigen energie ?