Paaseitjes rapen … en eerste abdijdag

Geplaatst door op 12 maart 2016

Pasen 2015ZONDAG 27 MAART, 9.15-10.30u. Naar jaarlijkse traditie openen we het nieuwe abdijseizoen met een paaseierenraap in de binnentuin. Om 9u15 laten we de kinderen ‘los’ in de abdij. Iedereen vult zijn mandje en na een eerlijke herverdeling aan de poort, solidariteit begint immers ‘in de wieg’, kan iedereen zijn buikje vullen. Voor mama’s en papa’s, grotere zussen en broers, oma’s en opa’s, ooms en tantes, of buurtbewoners die tijdig uit bed zijn tout court, is er koffie, en vooral, samen genieten van enthousiaste kinderen en – hopelijk – een vroege lentezon.
Dit jaar verwelkomen we in het bijzonder de kinderen van de vzw Uilenspel, een prachtig vrijwilligersinitiatief dat voor huistaakbegeleiding zorgt in de hele stad, en dus ook in onze buurt. Kortom, een project dat heel zwaar inzet op gelijke kansen, iets waarvoor we enkel dankbaar mogen zijn, en waarvoor we graag gastheer willen zijn. Wie meer info wenst over het Uilenspel, klik gewoon hier.
In de namiddag is de abdij terug open, voor jong en iets minder jong. De Buren staan vanaf 13u in voor de hartelijke ontvangst van onze eerste bezoekers van 2016. De Herberg Macharius volgt ons abdijseizoen op de voet en zal het hele seizoen door op zondagnamiddag open zijn. Wij kijken alvast uit naar het nieuwe jaar dat zoveel beloften inhoudt, en hopen dat samen met al onze sympathisanten en bezoekers te mogen ontdekken.

Waar: Sint-Baafsabdij, we wachten samen in de Groene Kerk (via de Voorhoutkaai 43+) op het luiden van de klokken
Wanneer: Pasen, zondag 27 maart, 9u15
Deelname is zoals steeds gratis

3 reacties op Paaseitjes rapen … en eerste abdijdag

 • Pascale sinove zegt:

  Wat leuk! Moeten we inschrijven ….1 kindje plus mama

  • Bart zegt:

   Neen, inschrijven hoeft niet, gewoon op tijd zijn is voldoende, en vergeet het zomeruur niet …

 • Wilmet zegt:

  Was erg fijn vooreg jaar !
  Gaat het ook door als het regent ? Zo niet, bij twijfel , langs waar kunnen we te weten komen of het door gaat ? Misschien is de paashaas voorzien op elk weer in de abdij.