Helaas uitgesteld – Op zoek naar het bos in onze wijk

Geplaatst door op 18 oktober 2020

ZONDAG 8 NOVEMBER, VANAF 13:00

Op 8 november 2020 verkennen we het groen in de wijk Macharius-Heirnis-Visserij. We starten in het Coyendanspark, nabij Herberg Macharius voor een tocht langs een aantal grote en kleine privétuinen, én sommige van onze parken en parkjes. De wandeling van ongeveer vier kilometer brengt je op plaatsen die je nog nooit hebt gezien, maar waar je misschien dichtbij woont of dikwijls langskomt.

De tocht geeft ons ook een indruk van het groen, van het ‘verborgen bos’ in onze wijk – een belangrijk gegeven in een tijd waarin klimaatverandering de stad vaak danig verhit. (Deze kennismaking met het bestaande groen kan ons misschien ook op ideeën brengen over hoe we onze wijk verder kunnen vergroenen.) 

De wandeling maakt deel uit van ons project ‘Wijkbos’ waarmee we het herbebossingsproject van onze buurman Jurgen Heytens in Congo steunen. Jurgen heeft intussen al meer dan 2.000 hectaren aangeplant en stelt daarbij honderden mensen te werk. Met het Wijkbos heeft de wijk Macharius-Heirnis Jurgen toegelaten om al zowat 16 hectaren ofte 16.000 bomen aan te planten. Vermits we met het Wijkbos 50 hectaren willen planten – de oppervlakte van onze wijk – is er nog een hele weg te gaan.

Onze Wijkbos-wandeling past in die inspanning: daarom vragen we aan deelnemers aan de wandeling om tien bomen of vijf euro te betalen. Kinderen onder twaalf mogen gratis mee, al mogen ze ook betalen als ze dat willen. Onze planeet wordt immers almaar warmer en bomen planten helpt om dat proces af te remmen. 

Waar: vertrek in het Coyendanspark – 9000 Gent
Wanneer: zondag 8 november vanaf 13:00 – om de 10 minuten tussen 13u en 15u30 met max. 4 personen
Inschrijven: reserveren verplicht via de volgende link: https://forms.gle/pqDbiC93V8XaUX4ZA
Prijs: 10 bomen (= €5) per persoon; kinderen onder 12 jaar gratis

Reacties zijn gesloten.