Nomad Swing opent het concertseizoen

Geplaatst door op 4 januari 2013

VRIJDAG 25 JANUARI, 20.00-22.00u. Ze sloten het muzikale Herbergverhaal van 2012 met verve af, en konden dan ook niet ontbreken bij de start van het nieuwe jaar. We hebben het uiteraard over Nomad Swing, een groep gepassioneerde muzikanten met liefde voor muziek uit de jaren twintig tot vijftig, en intussen kind aan huis in de Herberg. Met Django Reinhardt, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sidney Bechet en andere groten als voorbeeld brengen ze een gevarieerd en kleurrijk repertoire op een persoonlijke manier gearrangeerd. De groep bestaat uit Ine Smet (zang), Seppe Van Tilborg (sologitaar), Nik Phelps (klarinet, trompet, zang), Sam Opstaele (ritmegitaar), Dajo De Cauter (contrabas) en Jan Van Steenbrugge (drums). Koen de Cauter ontfermt zich over de sopraansax, klarinet en gitaar. Voor de trompet tekent buurtbewoner Jan De Coninck, die ook aan dit intussen vierde Herbergconcert van Nomad Swing een heel eigen toets zal geven.

De Buren van de Abdij vroegen de haikuclub van het dienstencentrum de Horizon (dat vlak bij de Herberg ligt) of ze elke maand wat haiku’s willen brengen tijdens het concert van Nomad Swing. Ze bleken daar, pas na enig aandringen, toe bereid. Maar vijf – zeven – en nog eens vijf lettergrepen kunnen sterk zijn. Bij het jongste optreden schiepen ze een bedding van stilte en aandacht waarin de muzikanten van Nomad Swing een sterke tweede set van hun optreden konden laten stromen.Dat smaakt naar meer.

Wanneer: vrijdag 25 januari, 20u-22u00
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
En zoals de traditie wil, ’t is gratis voor iedereen !

Over Nomad Swing, meer info op deze website

1 reactie op Nomad Swing opent het concertseizoen

  • Lieve Desloovere zegt:

    Zaterdag 25 jan.2014 naar het optreden geweest in Zwevegem.Het was heel goed,mooie muziekmomenten beleefd,vooral de gitarist die een mooie prestatie neerzette van “Django Reinhardt ” ook de andere bandleden waren niet te versmaden,en ook de zangeres was heel goed,kortom het plaatje klopte helemaal.voor herhaling vatbaar !! grts.Lieve Desloovere