Nomad Swing at All Saints

Geplaatst door op 22 augustus 2013

BvdA 2012 Nomad Swing (3) 17 AVHVRIJDAG 1 NOVEMBER, 20.00-22.00u. Vorig seizoen maakten ze hun eerste winterstop in de Herberg, in september nodigden we hen uit voor de Coyendans, en eenieder zag dat het goed was. Dus, ook dit seizoen gaan we rekenen op Nomad Swing om in de donkere maanden wat kleur en vrolijkheid te brengen. En we gaan van start op Allerheiligen, tezelfdertijd hun tiende Burenoptreden sinds we met de Herberg van start gingen.
Nomad Swing is een groep gepassioneerde muzikanten met liefde voor muziek uit de jaren twintig tot vijftig, en intussen kind aan huis in de Herberg. Met Django Reinhardt, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sidney Bechet en andere groten als voorbeeld brengen ze een gevarieerd en kleurrijk repertoire op een persoonlijke manier gearrangeerd. De groep bestaat uit Ine Smet (zang), Seppe Van Tilborg (sologitaar), Nik Phelps (klarinet, trompet, zang), Sam Opstaele (ritmegitaar), Dajo De Cauter (contrabas) en Jan Van Steenbrugge (drums). Koen de Cauter ontfermt zich over de sopraansax, klarinet en gitaar. Voor de trompet tekent traditiegetrouw buurtbewoner Jan De Coninck, die ook aan dit jubileumconcert van Nomad Swing een heel eigen toets zal geven.

De Buren van de Abdij vroegen de haikuclub van het dienstencentrum de Horizon (dat vlak bij de Herberg ligt) of ze elke maand wat haiku’s willen brengen tijdens het concert van Nomad Swing. Ze bleken daar, pas na enig aandringen, toe bereid. Maar vijf – zeven – en nog eens vijf lettergrepen kunnen sterk zijn. Bij het jongste optreden schiepen ze een bedding van stilte en aandacht waarin de muzikanten van Nomad Swing een sterke tweede set van hun optreden konden laten stromen.

Wanneer: vrijdag 1 november, 20u-22u00
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
En zoals de traditie wil, ‘t is gratis voor iedereen !

Over Nomad Swing, meer info op deze website

Reacties zijn gesloten.