Nile World Music Band

Geplaatst door op 4 maart 2017

VRIJDAG 17 MAART, 20.00-22.00u. De Nile Band dompelt ons vanavond onder in de muziek van wat ooit Afrika’s grootste land was. Op het kruispunt van de Arabische en de Afrikaanse cultuur gelegen, kent Soedan een enorme culturele diversiteit, een cocktail van de rijke tradities van tientallen volkeren en honderden etnische groepen die het gebied tussen de Rode Zee en Centraal Afrika bevolkten. Een land dat de voorbije decennia verscheurd werd door burgeroorlog en genocide, een land dat op zoek blijft naar vrede, naar een ‘gemeenschappelijke taal’. Daarom besloten Nasir Abbas en Madani Mudawi in 2005 om hun talent, muziek maken, ter beschikking van die zoektocht te stellen.
De Nile World Music Band heeft een rijk gevuld repertoire afkomstig uit alle delen van het uitgestrekte Soedan, gebaseerd op traditionele ritmes met moderne arrangementen.

In Gent zijn ze intussen graag geziene muzikale gasten. Ze namen deel aan het tribuut voor Walter De Buck en leverden een bijdrage voor de cd ‘k zou zo gere willen leven. De Nile Band luisterde de herdenking van 50 jaar migratie op en liet zich ook horen op de vieringen van de Gentse Lente. En last but not least, ook Nasir bezweek voor de charme van onze buurt en woont al jaar en dag in onze wijk.

Kort samengevat: een echte aanrader voor iedereen die houdt van een hartverwarmende, muzikale avond met oeroude roots tot in donker Afrika.

Line-up: Helder Godinho (bassist, afkomstig uit Angola) en Klaas De Coninck (percussionist en bassist met local roots), vervolgens de Soedanezen Madani Mudawi (zanger en percussionist), Nasir Abbas(keyboard player en componist.), Sami Mahmoud (ritmegitaar en componist), Shihab Sharhabil (songwriter en multi-instrumentalist). ‎

Voor wie niet kan wachten en al eens wil luisteren, klik hier voor hun website, of hier voor hun webpagina op vi.be

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdagavond 17 maart, 20u
Toegang gratis

 

Reacties zijn gesloten.