Night at the Museum – reis naar Yerevan

Geplaatst door op 13 maart 2014

Armenië 01ZATERDAG 26 APRIL, 20.00-22.00u. In het voetspoor van het Macharius Discovery Channel (zie vorig jaar) komt Traudi Helmberger vanavond vertellen over de plantentuin van het Armeense Yerevan.
Armenië ligt in de zuidelijke Kaukasus, op de grens tussen Europa en Eurazië. Door het unieke klimaat en de topografische kenmerken van de streek heeft de Kaukasus altijd een unieke biodiversiteit gekend. De plantengroei is hier dan ook bijzonder gevoelig voor de gevolgen van klimaatwisselingen. Als we een inschatting willen maken van toekomstige veranderingen in het klimaat, is een studie van de veranderingen in de voorbije miljoenen jaren en van de relatie tussen omgeving, biodiversiteit en klimaat van cruciaal belang.  Het onderzoekscentrum in Yerevan heeft daarom altijd wetenschappers uit de hele wereld aangetrokken. Door de structurele en economische problemen van het land wordt de studie van dit biologisch erfgoed echter zwaar gehypothekeerd, onder meer door de wijze waarop de broodnodige collectie specimen  momenteel moet worden ‘bewaard’. Traudi vertelt vanavond over haar reis naar deze regio en haar kennismaking met de plantentuin,  over de eigenheid van Armenië als land gekneld tussen Azerbejan en Turkije, over de enclave Nagorno- Karabach en over de economische situatie in het post-sovjettijdperk.

Samen met enkele collega-muzikanten brengt zij vervolgens op 1 mei, dag van de arbeid, een benefietconcert in de abdij ten voordele van dit project.Die dag zal ook (kort) verder worden ingegaan op het wetenschappelijk en ecologisch belang van dit centrum. Allen op beide evenementen van harte welkom.

Meer info over het instituut en het project vind je op deze website.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdagavond 26 april, 20-22u
Toegang gratis

 

Reacties zijn gesloten.