Mute – Kunstenfestival in stilte

Geplaatst door op 29 augustus 2015

mute 01ZATERDAG 26 SEPTEMBER, 19.29 (valavond) -23.00u. Mute is een gloednieuw artistiek festival in stilte. Het focust op
performances zonder geluid en laat ruimte voor improvisaties in stilte. Mute wil immers een nest bouwen voor artiesten die de stilte tastbaar maken en het huidige moment koesteren.
Mute streeft naar een onvoorwaardelijk bestaan en ziet de stilte als een tijd-ruimte zone waarin iedereen gelijk is. Stilte is van iedereen en van niemand. Mute verwelkomt daarom artiesten van diverse pluimage en roept tegelijk ook zijn publiek op tot actie. Een wederkerig engagement zonder woorden waarin de afstand tussen artiest en publiek vervaagt. De stilte als context voor lichaamswerk en installatie, in het nu en met zorg voor de omgeving.

Wat vertelt een lichaam zonder woord? Hoeveel soorten stiltes kan ik ervaren? Welke mogelijkheden zijn er in performances zonder geluid? Mute roept vragen op en onthoudt antwoorden. Het zoekt naar mogelijkheden van stilte binnen het hedendaagse culturele landschap en wil voor één avond de (mute)knop indrukken. Voor focus zonder prikkels. Voor lichaamswerk in zijn pure vorm… Want de stilte is vermoedelijk onze trouwste raadgever en verlangt naar essentie … L’art du silence …

Meer info vind je op de festivalwebsite en op de facebookpagina.

Mute is ook een gratis festival en sluit daardoor mooi aan bij de traditie van de Buren. Voor de financiering van dit uitgebreide omkaderde festival wordt beroep gedaan op crowdfunding, voor meer info over hoe je zelf een steentje kan bijdragen klik je hier.

Waar: Sint-Baafsabdij, Voorhoutkaai 43+ (ingang via de groene kerk)
Wanneer: zaterdagavond 26 september, 19u29
Toegang gratis

1 reactie op Mute – Kunstenfestival in stilte

  • Carine De Wilde zegt:

    Prachtig initiatief op een mooie locatie! Als vrijwilliger in Gent van Waerbeke vzw, de sociaal-culturele beweging voor stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel, draag ik Mute een warm hart toe. Ik zal er zijn op 26 september! Jij ook?
    Met hartelijke groet. Carine