Mustafa Avsar & Friends

Geplaatst door op 28 februari 2016

mustafa-avsar-friends-2

ZONDAG 17 APRIL, 15.00-17.00u. Buurman uit de Dampoortstraat, enthousiaste muzikant, gedreven initiatiefnemer van het Muzikantenhuis, eindelijk eens op het Herbergpodium … kort samengevat.
Mustafa kwam op jonge leeftijd met zijn familie vanuit Turkije naar Gent, waar hij zijn passie en talent voor poëzie ontdekte. Mustafa zingt Turkse liederen in een Vlaamse bewerking en brengt Nederlandstalige folk met Turkse invloeden. Zo ontstaat een symbiose van melodieën, instrumenten en speelstijlen uit verschillende culturen, met eenzelfde beeld voor ogen. Muziek waarin je evenveel Gent als Turkije hoort -en voelt – en die misschien juist daardoor een soort ‘ver-weg’ maar toch vertrouwd gevoel geeft. Kiezen is verliezen, maar Mustafa Avsar laat met zijn muziek horen dat ook niet kiezen een mooie optie blijft. Een Gentse Turk of een Turkse Gentenaar in een heerlijke muzikale kruisbestuiving.

En terwijl Mustafa de begeleiding op de saz voor zijn rekening neemt, krijgt hij voor dit concert gezelschap van twee andere rasmuzikanten. Elke De Meester begeleidt op accordeon, Jeroen Knapen op gitaar.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 17 april, 15u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.