Multiculturele poëzie-avond

Geplaatst door op 10 januari 2017

DONDERDAG, 26 JANUARI, 20.00-21.30u. Samen met V.O.E.M. (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims) organiseren we vanavond een interculturele en muzikale Gedichtendag met poëzie en muziek uit o.a. Iran, België en Turkije. Het thema van Gedichtendag 2016 is Humor.

Programma:

  • Studio Rinkelsteeltje feat. Nicole Ledegen, Johan De Vos, Wim De Winter, Geert Neckebroeck, Jean Vermeulen en Nerkiz Sahin. Een wisselend gezelschap waarbij de poëzie in muziek-en klankimprovisaties ondergedompeld worden.
  • ASA (Keyvan Vala, Sepehr Niko en Pooyan Ramezani): een band met brains. Vier jonge muzikanten met Iraanse roots richten hun blik naar het westen. Ze mengen op subtiele en poëtische wijze klassiek Iraanse muziek en gedichten met experimentele, westers georiënteerde rock met heel veel flair en improvisatie.
  • Nerkiz Şahin, Belgische dichteres met Turkse roots die poëzie brengt in meerdere talen. Şahin gaf al verschillende poëzieboeken uit bij een Turkse uitgever.
  • Zhor Boulaich is een dichteres met Marokkaanse roots. Ze behaalde haar diploma Moderne Literatuur op de universiteit van Tanger. Zhor schrijft moderne poëzie over sociale thema’s, zoals diversiteit en immigratie, in de klassieke Arabische taal. Voor de gelegenheid worden de gedichten vertaald naar het Nederlands.
  • dichters uit de Machariuswijk : namen volgen

Wanneer: donderdagavond 26 januari, 20u
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.